Рокадите в Министерството на вътрешните работи (МВР) не са свързани

...
Рокадите в Министерството на вътрешните работи (МВР) не са свързани
Коментари Харесай

Уволненият шеф на полицията в Кюстендил се е срещал с Младен Маринов и Христо Терзийски

Рокадите в Министерството на вътрешните работи (МВР) не са свързани напълно със случая " Семерджиев "

Това съобщи в предаването " Здравей, България " по служебният министър на вътрешните работиИван Демерджиев.

Натрупаха се голям брой инспекции, натрупаха се голям брой произшествия, в това число имаше сложна инспекция на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), която трябваше да откри цялостната организация и надзор в структурата на столичната дирекция, разяснява той.

Демерджиев посочи, че предложенията за смените на началниците на седем районни полицейски ръководства в София са пристигнали от професионалното управление на Столична дирекция на вътрешните работи.

Служебният министър уточни, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали " чадър " върху някого. Проверката е доста обемна. Бяха проверявани двама чиновници, след това станаха 40. Разгърнахме инспекцията и на по-високо равнище - във връзка с управителните фрагменти. Въведохме правилото да се търси отговорност от направилия нарушаване, сподели още той.

Иван Демерджиев разяснява и смяната на шефа на ОДМВР в Кюстендил Светослав Григоров. По думите на Демерджиев Григоров се е срещал нерегламентирано преди изборите с двама политици от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски.

Не е спазен редът, който е написан. След като получих данни за първата такава среща, извиках този шеф и му споделих, че имам такива данни. След този случай, той е провел нова среща, което за мен е безумно, разяснява министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР