Рокади на върха при евросоциалистите. Бившият български премиер Сергей Станишев

...
Рокади на върха при евросоциалистите. Бившият български премиер Сергей Станишев
Коментари Харесай

Сергей Станишев се оттегли като лидер на ПЕС

Рокади на върха при евросоциалистите. Бившият български министър председател Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на сдава през днешния ден поста си като ръководител на Партията на европейските социалисти.

Той ще бъде завещан от някогашният шведски министър председател Стефан Льовен. Той е и единствен претендент за поста.

Изборът тече сега и се чака да завърши да час, само че резултатът е превдварително решен. Във финалната си тирада Станишев разгласи, че войната в Украйна е безумство, което би трябвало да спре и че оставя партията в положително положение, съобщи БТВ.

В прочувствена тирада пред делегати от 57 партии, леви министър председатели и еврокомисари Станишев разгласи, че ПЕС и Европа са оставили голяма диря в живота му.

„ Никога не съм си и мечтал, че някой ден ще стана водач на цялото европейско социалдемократическо семейство. Още си припомням 2011 година, когато стоях пред вас за пръв път в качеството си на президент на ПЕС и си припомням вълнението и мога да ви кажа - още е тук “, съобщи Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на.

Наследникът на Станишев описа, че в тежките години след Втората международна война майка му го е оставила в сиропиталище, а по-късно е бил осиновен.

„ Живеем в доста комплицирано време. Сега и през днешния ден решаваме какво ще кажат за нас идващите генерации и какво ще написа в учебниците. Искам да написа, че сме създали значими стъпки да спасим планетата “, съобщи Льовен.

На финала Станишев разгласи, че войната в Украйна е унищожителна за цяла Европа.

„ Всяка война е отричане на всичко. Мирът е висша полезност. Чувам диалози за военна победа само че никой не приказва по какъв начин да спрем това “, сподели той.

Очаква се конгресът да одобри и резолюция, осъждаща съветската експанзия в Украйна. На конгреса на ПЕС Българска социалистическа партия също е показана, само че на равнище трима членове на изпълнителното бюро, водачът на партията Нинова не е тук.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР