Рокади и в Изпълнителната комисия на партията Националното събрание на

...
Рокади и в Изпълнителната комисия на партията Националното събрание на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов аут от ръководството на ГЕРБ

Рокади и в Изпълнителната комисия на партията

Националното заседание на Политическа партия ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички управителни постове на партията, съобщи Агенция „ Фокус ". За предлагането гласоподаваха 1046, „ срещу " предлагането гласоподаваха 10, а 11 се въздържаха. Досега Цветанов заемаше позицията на заместник-председател на партията, заместник-председател на Изпълнителната комисия и ръководител на предизборния щаб.
До неговото освобождение се стигна, откакто името му беше забъркано в имотния скандал „ Апартаментгейт ".

Борисов благодари на някогашния си към този момент заместител Цветан Цветанов за лоялността и посочи, че той остава партиен член и ще работи в първичната организация на ГЕРБ. Така заместници му в ГЕРБ остават двама - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Премиерът изясни, че решението да освободи Цветанов, с който са един до друг доста години, е било мъчно и тематиката е задоволително мъчителна за него. По неговите думи ГЕРБ е посочила, че е дисциплинирана партия, която осъзнава какво изисква обществото.

И още промени в Изпълнителните органи на партията

Националното заседание освободи Румяна Бъчварова като член на Изпълнителната комисия на партията. Нейното освобождение пристигна откакто бе назначена за дипломат на България в Израел. Тя размени досегашния ни дипломат в Тел Авив Димитър Михайлов. Румяна Бъчварова беше и шеф на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов.
Нейното място зае Деница Желева, която беше консултант на премиера по вътрешнополитически въпроси.

Местата на двамата освободени ще бъдат заети надлежно от Цвета Караянчева и Тодор Тодоров. Техните кандидатури бяха препоръчани от водача на партията Бойко Борисов.

След признатите промени членове на Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ са: Бойко Борисов (председател), Йорданка Фандъкова (заместник-председател), Димитър Николов (заместник-председател), Даниела Дариткова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

Бойко Борисов употребява форума, с цел да даде наставления за идните кметски избори. Много добре събранията да си огледат хората по места, те ще са главните, които ще оферират претенденти, разпореди ръководителят на политическата мощ. Но посочи, че може да има и корекции на кандидатите. В тактиката си водачът на ГЕРБ залага и на срещи с хората, които да кажат какво мислят за кметовете на политическата мощ.

" Дали не сме се самозабравили, дали не сме станали доста лъскави, номенклатура " - сега, когато хората усетят това, партията е починала, предизвести министър председателят. През идващите няколко години би трябвало да създадем радикални промени, където губим, да вземем за пример Плевен - там би трябвало да се отреже радикално, разгласи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР