Рожденикът академик Пламен Карталов се включи в спектакъла “Мамма миа.Единствените,

...
Рожденикът академик Пламен Карталов се включи в спектакъла “Мамма миа.Единствените,
Коментари Харесай

Един академик на 70

 Рожденикът учен Пламен Карталов се включи в спектакъла “Мамма миа ”. Рожденикът учен Пламен Карталов се включи в спектакъла “Мамма миа ”.
Единствените, които имат право да разрушават канона, са тези, които добре го познават. Публиката на мюзикъла “Мамма миа ” стана очевидец на едно симпатично проявяване на тази аксиома по време на спектакъла в събота вечер. В буйните танци на финала измежду артистите се появи незнаен до момента воин – посребрен мъж в снежнобяла риза, тиранти и бомбе. По-разсеяният фен може би не би обърнал внимание на новия участник, който се включи добре в хореографията. Набитото око на софийските фенове обаче незабавно разпозна режисьора на “Мамма миа ” – шефът на Софийската опера Пламен Карталов.

И по този начин спектакълът мина в артистично, само че и тържествено отбелязване на 70-ия рожден ден на учен Карталов. “Изкупих част от билетите в салона (да не ощетяваме Операта, все пак) и поканих другари да отпразнуваме 70-ата ми годишнина ”, сподели след това рожденикът.

Изчетоха се част от формалните обръщения: приветствен адрес от президента, и от двамата последни министри на културата – предходният – Вежди Рашидов и актуалният – Боил Банов. Цветя и поздравления бяха изпратили най-различни хора – от кмета на София Йорданка Фандъкова, до шефа на обединяването на европейските оперни театри “Опера Европа ” Никълъс Пейн и обичаната на българи и италианци оперната прима Райна Кабаиванска, която изгледа мюзикъла в една от ложите. Честването в салона на Софийската опера беше напълно малко, само че стремително – завърши с “На многая лета ”, от тавана се изсипаха балони и конфети за наслада на децата, а поканените на тържеството известни актьори, интелектуалци и другари на операта се реалокираха в клуб в същата постройка, където рожденикът даде изтънчен коктейл. Академик Карталов се впусна в “директорски ” танц с колежка – шефът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова. Впечатляващата му младежка сила не изненада никого от присъстващите, защото Карталов е прославен с това. Той е прочут като извънредно потентен създател и безчовечен дееспособен режисьор и админ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР