Рожден ден на столетница и пет златни сватби ще празнуват

...
Рожден ден на столетница и пет златни сватби ще празнуват
Коментари Харесай

Мария Атмаджова от Бъта посреща столетие с дар от кмета

Рожден ден на столетница и пет златни сватби ще честват в панагюрското село Бъта.

100 години навършва Мария Иванова Атмаджова и кметството приготвя специфичен празник за нея точно на рождения й ден. С песни и стихчета ще я поздравят децата от локалната градина „ Надежда “, а кметът Георги Александров ще й връчи церемониален адрес и богата кошница плодове, бонбони и цветя.

Мария е родена на 9 октомври 1918 година в село Бъта. Преживяла е доста сложни, само че и доста щастливи дни и години. Цял живот се е грижила за фамилното стопанство и всички нейни съселяни ще я запомнят като рационален, витален и трудолюбив човек. От много години за нея се грижи щерка й Парашкева, която с усмивка припомня, че нейният жанр е жанр на дълголетници.

Тази седмица в селото ще има и още празници за възрастните хора. Макар и малко по-късно, във връзка Деня на възрастните хора – 1 октомври от кметството ще изпратят пет приветствени адреса към фамилии от селото, които честват златна женитба. Съвместен живот в продължение на 50 години имат фамилиите: Стоянка и Спас Елшишки, Пенка и Луко Кехайови, Иванка и Стоян Станчеви, Йорданка и Георги Шкодрови, Делка и Запрян Атмаджови.

В селото публично ще бъде отворен и Клуб на пенсионера. Помещението се намира в ритуалната зала на селото и над 40 възрастни и не толкоз възрастни поданици на Бъта към този момент са декларирали предпочитание да го посещават постоянно. Помещението към този момент е отремонтирано и ритуалът по формалното му разкриване ще е тази седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР