Рохан Бопана е новият най-възрастен Мастърс шампион. 43-годишният двойков специалист

...
Рохан Бопана е новият най-възрастен Мастърс шампион. 43-годишният двойков специалист
Коментари Харесай

Рекорд за най-възрастен Мастърс шампион: Неостаряващият Бопана е героят в Индиън Уелс!

Рохан Бопана е новият най-възрастен " Мастърс " първенец. 43-годишният двойков експерт потвърди, че възрастта е единствено число и сграбчи трофея в Индиън Уелс, партнирайки с с Матю Ебдън. На финала индийско-австралийският тандем се наложи над топ поставените Уелси Кулхоф и Нийл Скупски с крайното 6:3 2:6 10:8. По този метод Бопана усъвършенства върха на канадеца Даниел Нестор, който победи на Мастърса в Синсинати през 2012-та, когато беше на 42-годишна възраст.

Любопитна детайлност е, че Бопана и Ебдън си партнират едвам от началото на сегашния сезон, само че към този момент загатнаха на какво са способни, откакто през предишния месец доближиха до финала в Ротердам, а след това завоюваха трофея в Доха. Самият индиец призна, че това е един от най-специалните моменти в неговата кариера и разкри тайната съставна част, която продължава да го поддържа млад:

" Случилото се е същински особено. Неслучайно назовават това място " тенис парадайса ". Идвам тук от към този момент близо 20 години и съм видял голям брой от първенци, тъй че е ужасно най-сетне и аз да печеля тази купа, за което голямо заслуга има и Мат Ебдън. Заедно сме неотдавна, само че тази седмица показахме, че можем да побеждаваме най-хубавите двойки в света и се надяваме да продължим да го вършим отсега нататък.

" Тайната на моето дългоденствие? Кафето на мама и баща. То ме поддържа млад. Семейството ми има ферма за кафе в Индия и с негова помощ съумявам да се възвръщам за всеки идващ мач, а това е най-важното на моите години. Винаги си нося, когато сме на път и давам само на Мат да пие от него " - пошегува се тогавашната трета ракета на света при тандемите.

What a match. What a reaction.

Congratulations to our men`s doubles champs and!
— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР