Родопчанинът Шукри Халилов доказва, че с човешка добрина и солидарност

...
Родопчанинът Шукри Халилов доказва, че с човешка добрина и солидарност
Коментари Харесай

Родопчанин строи кладенци в Африка след пожар в жилището му

Родопчанинът Шукри Халилов потвърждава, че с човешка доброта и взаимност можеш да направиш по този начин, че доста хора в последна беднотия да имат опция да пият вода. Той оказва помощ на хора в Африка с явен фокус и с ясна идея.
Прочетете още
През 2015 година Шукри и фамилията му претърпяват тежък миг. На 25 против 26 декември избухва пожар в дома им. Огънят унищожава третия етаж и покрива от фамилната им къща.

" На сутринта, когато всичко беше завършило, пред дома ни се събраха ужасно доста хора. Всички бяха пристигнали да ни оказват помощ. В оня миг почувствах, че когато общността е дружно и всеки поддържа другия, всяко едно тестване се минава много по-леко ", разяснява Шукри пред bTV.

„ Щетите бяха единствено материални, само че с околните ни коментирахме, че би трябвало да създадем нещо в символ на признателност. Родопчани обичаме да вършим чешми. Оглеждах се за уместно място и видях, че в последна сметка тук имаме доста водни запаси. Тогава попаднах в интернет на публикация за хората в Африка и за фондация, която им оказва помощ. Първия бунар го изградихме в Нигерия със лични средства и със съдействието на тази фондация. В момента построяваме в Кения и в Уганда. Благодарение на положителни хора стартираме още два плана – по един в тези две страни “, описа Шукри.

Той контактува с задоволително хора в Африка и разчита на тях да намират подобаващите места. Местните копаят с ръчен труд.

Шукри Халилов изпраща средства, с които нуждаещите се да закупят материали за подсилване на самите кладенци, както и ръчни сонди за изпомпване на вода. Ръчни са, тъй като електричество няма.

В началото родопчанинът има подозрения дали парите, които изпраща отиват по предопределение, само че непрекъснато получава противоположна връзка за всяка изразходвана сума – африканците му изпращат снимков материал и вършат включвания онлайн.

„ Имам предпочитание да отида на място и да видя всичко, което с тези хора сме съградили през годините. Надявам се и това някой ден да се случи, само че към този момент съм се фокусирал върху помощта от разстояние “, споделя мъжът.

Двете дъщери на Шукри също вземат участие в тези процеси – отделят от персоналните си средства за хората в Африка.

„ Много дечица се включват в акциите, които съм провел. В момента две акции са подготвяни от деца и доста ще се веселя да бъдат осъществени до край. Защото това демонстрира, че всичко, което вършим като каузи, има смисъл “, сподели още родопчанинът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР