Родопчанинът, който със собствени средства и труд построи мост за

...
Родопчанинът, който със собствени средства и труд построи мост за
Коментари Харесай

Родопчанинът построил мост за цяло село сбъдна мечтата си, десетки дариха за поклонението му в Светите земи

Родопчанинът, който със лични средства и труд построи мост за цяла махала в маданското село Чепинци, ще сбъдне фантазията си да отиде на поклонение Хадж в Светите земи. Той е посветил живота си на фамилията и обществото, а за 3-4 години с двете си ръце съумява да построи моста в махалата където живее, а постоянното оборудване към този момент е в интерес на жителите на село Чепинци.След като историята на дядо Исеин беше разказана и по малкия екран, където 73-годишният родопчанин показа, че е удовлетворен от живота си, само че мечтае да се поклони в Светите земи, десетки хора се сплотиха, с цел да съберат средства за религиозното пътешестване на благородния и работлив човек, написа Haskovonet.

``
реклама

Инициативата е поета от мюсюлманско семейство от Мадан, дарило средства, а със съдействието на Районно мюфтийство – Смолян, дарителската акция се разраства и в нея се включват мюсюлманското настоятелство в Рудозем, Благотворително съдружие „ Маргарити “, десетки мюсюлмани от страната и чужбина.

Само за 10 дни сумата за всички разноски по осъществяването на Хадж е дарена по сметка в Главно мюфтийство, а дядо Исеин единствено би трябвало да избере денят за потегляне за поклонението. Районно мюфтийство – Смолян връчи уверение за събраната сума от 3200 лева на Исеин Мадански, който благодари на всички, които са съдействали за реализирането на неговата фантазия.

" Изказвам признателност на всички тези хора, които са одобрили моите каузи и възприели от сърце, и решили да ми оказват помощ за последното ми предпочитание за в този момент, и дано Всевишният да им го върне доста повече! “, сподели 73 годишният родопчанин при приемане на свидетелството за дарението, връчено от районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР