Родолюбиви рокери от цялата страна потеглиха с моторите си от

...
Родолюбиви рокери от цялата страна потеглиха с моторите си от
Коментари Харесай

Уникални СНИМКИ! Родолюбиви рокери “излетяха” към Батак, за да сведат глави пред паметта на жертвите от клането в града!

Родолюбиви рокери от цялата страна потеглиха с моторите си от паметника на Апостола на свободата ни Васил Левски в София, с цел да се причислят към авто-мото похода до Батак, който събира българи от цялата страна през днешния ден.

На 13 май  се почитат  жертвите от клането в града – 142 години след кървавата баня.
Сред уредниците са Български мотористи „ Кан Аспарух”. Сдружение за запазване на културно-историческото ни завещание ВЕЛИКА БОЛГАРИА и изследователският ЕКИП 2 Руните ГОВОРЯТ поддържат авто-мото похода до Батак, написа фактор.бг.

В 09.10 часа стартира обичайна обиколка на София с полицейска отцепка. Първата спирка на авто-мото похода бе след караулката на Цариградско шосе – към 09.30 ч. за да се събере цялата колона и да се синхронизира по автомагистралата със скорост към 100 км/ч.
Ще има отбивка на разклона за Велинград на 68-ия километър, с цел да може колоната да събере и изостаналите да ни догонят. Втората спирка е на караулката след Септември към 10.30 часа, където се събират още мотори от цялата страна.
В 12 часа всички ще се включат в Литийно шествие отдадено на 142 година от Априлската епопея. Тържествата в Батак стартираха през вчерашния ден, а ето и останалата част от програмата:
13 – ти май 2018 година 12.00 ч. – 16.00 ч. – Литийно шествие – поклонение „ По паметните места от Април 1876 година ” Организирано от Исторически музей – гр.Батак, Църковно настоятелство на храм „ Успение Богородично ” и Община Батак, с поддръжката на комитет „ Родолюбие ” – Пловдив. /сборен пункт – пл. ”Освобождение ” – пред ИМ-Батак/

Първи стадий: от 12.00 часа до 13.30 часа – поклонение, полагане на венци, признателен молебен и церемониален залп с оръжие за театрални изяви на: Паметник на Богдановия рид

Втори стадий: от 13, 45 часа до 14,05 часа – поклонение, полагане на венци и церемониален залп с оръжие за театрални изяви на пл. ”Освобождение ” гр.Батак: Църква „ Света Неделя ”, Бюст – монумент на княз Алексей Церетелев, Паметник на починалите в Априлската епопея – Батак, Бюст-паметник на Трендафил Тошев Керелов, Бюст монумент на Алексей Церетелев, Паметник на починалите батачани във войните за национално избавление, за единна и свободна България.

Трети стадий: от 14.05 до 14,20 ч. – поклонение и полагане на венци по Паметната алея, ул. ”Априлци ” Батак Паметник на Драган Манчов, Паметник на виконтеса лейди Емили Странгфорд, Паметник на Джанюариъс Макгахан, Паметник на Виктор Юго.

Четвърти стадий: от 14,20 часа до 15,20 часа – поклонение, полагане на венци, признателен молебен и церемониален залп с оръжие за театрални изяви на: Паметник в м. „ Вакъфа ”, Беглишките хармани

16.00 ч – „ Подготовка и оповестяване на въстанието в Батак» – Възстановка от комитет «Родолюбие» – гр.Пловдив с присъединяване на ИМ – Батак и Сдружение «Родолюбец» – Батак Място на осъществяване: пл. «Освобождение ” – гр.Батак




loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР