Родолюбивата фондация Нашият дом е България организира полети с топловъздушни

...
Родолюбивата фондация Нашият дом е България организира полети с топловъздушни
Коментари Харесай

Фондация Нашият дом е България организира полети с балон над Мелнишки пирамиди през октомври

Родолюбивата фондация " Нашият дом е България " провежда полети с топловъздушни балони над величествените Мелнишки пирамиди тази събота и неделя (7-ми и 8-ми октомври).

 

Издиганията са планувани от 7:00 на някогашния стадион в град Мелник - историческа сцена „ АРЕНА ДИ МЕЛНИК “.

 

Програма:


Събота от 7:00 - 10:00 ч. - свободни полети.
Събота от 20:00 ч. - привързани издигания.


Неделя от 7:00 - 10:00 ч. - свободни полети.

 

Мероприятието е за опознаване на естествените полезности на Родината - идея, залегнала в идеологията на фондация " Нашият дом е България " и в житейските възгледи на нейния създател арх. Пламен Мирянов.

 

Именно воден от дълбоката си любов към България,арх. Мирянов подема инициатовата за възстановяване на старините на най-малкия град в България - Мелник.

 

Първата стъпка е издигане на каменните зидове на храмове св. Варвара, св. Никола, Пресвета Троица, манастира „ Пресвета Богородица Всецарица “, въздигане на Болярската къща, Конака и огромната часовникова кула, както и полагането на каменна настилка в източния завършек на града, където тя от дълго време липсва. 

 

Част от акцията бе и фестивалът „ ЖИВОТВОРЕНИЕ “, който се организира на 29 и 30 септември и чийто уредник още веднъж бе патриотичната фондация и в частност нейният иделог родолюбивият юноша арх. Пламен Мирянов. Фестивалът имаше за цел да насочи вниманието на министъра на културата, Национален институт за недвижимо културно завещание, Камата на архитектите в България, Български народен комитет на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места, Археологически музей Сандански и цялото сегашно и бъдещо правителство към болния за България проблем, който може да се дефинира като доста завещание и малко запазване.

 

Безмълвно удостоверение за времената на популярност и трагизъм в историята на блестящия в миналото град са старинните му къщи, църкви, крепостни уреди измежду голям брой каменни руини сред тях.  

 

Днес всички местни поданици и хора, приели Мелник надълбоко в сърцето си, копнеят всички негови славни старини да бъдат възкресени за нов живот от археолози, архитекти и реставратори.

 

По време на фестивала " Животворение " фондация „ Нашият Дом е България “ даде и ново име на  бившия стадион в град Мелник. Мястото беше кръстено „ АРЕНА ДИ МЕЛНИК “ - сцена за осъществяване на културни събития, фестивали и събори, за възпяване паметта на славното българско минало, въздигане актуалния български дух, просвещение и благовестие.

 

Предстоят още патриотични начинания и събития, посредством които " Нашият дом е България "  иска да доближи до сърцето на всеки един българин, да възкреси самочувствието му и да му напомни за какво да си българин, е освен горделивост, само че и чест, която би трябвало да носим с достолепие.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР