Родният съдия Константин Йовчев представи България в третото издание на

...
Родният съдия Константин Йовчев представи България в третото издание на
Коментари Харесай

Константин Йовчев представи България на ежегодния съдийски семинар за талантливи рефери по волейбол

Родният арбитър Константин Йовчев показа България в третото издание на годишния съдийски семинар за млади и надарени рефери, който се провежда от Европейската конфедерация по волейбол - ЦЕВ. Събитието се организира в Скопие с присъединяване на представители от 21 страни в Европа. Семинарът е продължение на напъните на ЦЕВ и по-конкретно на Европейската съдийската комисия към създаване на ново потомство елитни рефери по волейбол.

" Искаме реферите да схванат, че езикът на тялото е извънредно значим, толкоз, колкото и развиването на тяхната персона ", сподели президентът на Европейската съдийска комисия по волейбол Лучано Гаспари. " Сигурни сме, че реферите ползват разпоредбите с поредност и акуратност. В същото време насърчих по-младите сътрудници да схванат, че волейболът претърпява огромна промяна. Това не е единствено един мач, а шоу и съдийството е част от това. Следователно мотото би трябвало да бъде " по-малко жълти или червени карти и повече усмивки, в случай че можем да го обобщим накратко ", добави Гаспари.

Секретарят на Европейската здравна комисия доктор Зоран Николовски изнесе лекция на тематика " Управление на напрежението ", която притегли доста внимание измежду присъстващите, като ги срещна с фактори, които те могат да подценяват от време на време.

Един от елитните волейболни рефери в Европа Епаминондас Геродоторос (Гърция) изнесе отчет по тематиката " Първият арбитър - отговорности, отговорности и процедура на предизвикването ", като употребява редица видео клипове, с цел да наблюдава използването на разпоредбите на играта и да даде на по-младите си сътрудници потребни препоръки. Младите рефери демонстрираха интензивност, изключително по отношение на потреблението на Video Challenge, задавайки въпроси, с цел да имат по-добро схващане за това, по какъв начин този инструмент може най-добре да поддържа работата им на високо интернационално равнище.

В първото издание на семинара за млади и надарени съдии България беше показана от Атанас Върбанов, а във второто от Любомир Сираков.
The young and talented #Volleyball referees from as many as 21 countries attended the annual seminary in Skopje!
Find out more: https://t.co/8iEVbrE2ZN #WeAreEuroVolley pic.twitter.com/UVH7lRKhLD
— CEVolleyball (@CEVolleyball) 5 октомври 2019 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР