Роднините на бебето, което бе прието в многопрофилната болница в

...
Роднините на бебето, което бе прието в многопрофилната болница в
Коментари Харесай

Майката на бебето, изписано със счупено краче: Ще съдя болницата

Роднините на бебето, което бе признато в многопрофилната болница в Благоевград с жълтеница и изписано със счупено краче, ще съдят лечебното заведение. Това съобщи бабата на детето Маруся Георгиева пред Българска национална телевизия.

Травмата е зародила в лечебното заведение, стана ясно от констативния протокол, публикуван след инспекцията от " Медицински контрол ", който Българска национална телевизия получи според Закона за достъп до социална информация.

Бебето е признато за лекуване на 1 април поради жълтеница, а изписано на 5 април, само че със счупено краче.

" Все още не ми е добре, тъй като не знам коя е виновничката. Ние желаеме да бъде осъдена. Днес е нашето бебе, на следващия ден може да е вашето. Лекарите се прикриват един различен и към момента не споделят коя е, няма самопризнание, а е конкретизирано, че крачето е счупено в болничното заведение ", сподели Маруся Георгиева.

Първоначалната версия бе, че случаят се е случил, до момента в който детето още е било у дома. Това въобще не е по този начин, тъй като лекарите са щели да видят още на първия ден, съобщи бабата.

" Те даже не ни уведомиха, взеха го без никакво позволение от родителите, карат го в София в " Пирогов " и ни звънят да вървим в София с персоналните карти ".
Георгиева упорства за най-строгото наказване, тъй като счита, че в случай че въпросният доктор продължи да работи, може да постъпи по този начин и с други деца.

Директорут на болничното заведение в Благоевград доктор Огнян Митев сподели, че към този момент няма право да накаже никого, защото досега никой от чиновниците не си е признал. Изчаква се да завърши следствието на прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР