Роднини на премиера и президента на Турция са свързани с

...
Роднини на премиера и президента на Турция са свързани с
Коментари Харесай

Турският премиер Йълдъръм отхвърли обвиненията от Парадайз пейпърс



Роднини на премиера и президента на Турция са свързани с укриването на финансови средства в офшорни зони. Опозиционният вестник „ Джумхурийет “ излезе с информация от журналистическото следствие " Парадайз пейпърс " за синовете на премиера Бинали Йълдъръм и за зетя на президента Реджеп Ердоган и неговия брат.

В изказване преди да отлети на посещаване в Съединени американски щати министър председателят Бинали Йълдъръм прикани да се организира финансово и правно следствие. Така той отговори на изнесените от опозиционния вестник „ Джумхурийет “ данни, че синовете му Еркам и Бюлент и други негови родственици са свързани с общо осем компании в данъчния парадайс Малта. Изданието е сътрудник в Турция на Международния консорциум на проверяващите публицисти, който разгласява данните за финансови измами на редица международни политици.

Турският министър-председател отхвърли обвиняванията. Той съобщи, че цялостен живот се е занимавал с морско дело, само че когато е влизал в политиката, е предал бизнеса на синовете си. Когато влязох в политиката, дадох съвет на синовете си в никакъв случай да не работят с страната или да употребяват средства с източник държавни банки. Морското дело е интернационален бизнес. Поради това те работят по всички краища на света, на всички места имат свои компании, както и фирми-посредници. В това няма нищо скрито. Казвам по този начин: в случай че в Турция или в някоя друга страна някой търси информация за човек или негови търговски действия, влезте в уеб страниците или комерсиалните регистри в Турция, ще намерите информацията от всевъзможен тип, която търсите, добави Бинали Йълдъръм.

Семейството на Йълдъръм има редица компании и кораби, регистрирани в южната ни съседка. Настоящият министър председател на Турция преди беше министър на превоза и известията. Той е работил и като началник на морския превоз на Истанбул, до момента в който кмет на града в средата на 90-те години беше актуалният президент на Турция Реджеб Ердоган.

От оповестените данни стана ясно и за офшорни сметки, свързани с министъра на енергетиката и естествените запаси и шурей на президента Ердоган Берат Албайрак и по-големия му брат Серхат, когато те са били в управлението на частния холдинг „ Чалък “. Холдингът е основал голям брой офшорни компании, свързани с него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР