Роднини на жертви на катастрофата на самолет на Малайзийските авиолинии

...
Роднини на жертви на катастрофата на самолет на Малайзийските авиолинии
Коментари Харесай

Роднини на жертви на самолетна катастрофа обвиниха Русия в лъжа

Роднини на жертви на злополуката на аероплан на Малайзийските авиолинии в Украйна упрекнаха през днешния ден Русия, че лъже за хипотетичната си роля в свалянето на самолета, съобщи Ройтерс, представена от Новини.бг.

Близки на починали започнаха да дават показания по гледаното пред съд в Нидерландия дело за преднамерено ликвидиране против четирима обвинени. Международни следователи стигнаха до умозаключение, че пътническият аероплан е бил свален с ракета, изстреляна от проруските бунтовници в Източна Украйна. Русия отхвърля всякаква отговорност. " Те лъжат, ние знаем, че те лъжат, и те знаят, че ние знаем, че те лъжат ", сподели пред съда Риа ван дер Стен, изгубила татко си и мащехата си при злополуката.

Ван дер Стен съобщи, че е цитирала починалия руски отстъпник Александър Солженицин. Тя направи изказването на съветски, като изясни, че е постъпила по този начин поради тези, които слушат " от името на съветския режим през днешния ден ". " Искам да е известно, че знам кой носи отговорност ", сподели Ван дер Стен. Тя беше първата от десетките родственици, които ще имат опция да приказват пред съда или да показват писмени изказвания в идните три седмици.

Трима руснаци и един украинец са подсъдими по делото за свалянето на самолета, пътувал от Амстердам за Куала Лумпур. При злополуката през юли 2014 година починаха всички 298 души на борда. Русия, която твърди, че не финансира, нито поддържа бунтовниците в Източна Украйна, отхвърля да екстрадира подсъдимите. Те се укриват и единствено един от тях е представляван от юристи пред съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР