Роджър, ще се видим в залата. Вземи си ракетата, вържи

...
Роджър, ще се видим в залата. Вземи си ракетата, вържи
Коментари Харесай

Григор Димитров и "старчето" Федерер - приятелство, съперничество и... песни

" Роджър, ще се забележим в залата. Вземи си ракетата, вържи си обувките. Старче... " С тези думи Григор Димитров провокира Роджър Федерер показателен мач в " Медисън скуеър гардън " в Ню Йорк на 10 март 2015 година

Тогава българският тенисист завоюва и единствената си победа против рекордьора по трофеи в Големия шлем. В публични мачове досега Димитров има пет загуби от пет мача.

Тази вечер хасковлията ще има опция да направи следващия си опит да промени статистиката. Двамата се срещат в осминафиналите на " Уимбълдън ". Мачът е трети и финален на централния корт и се чака да стартира към 20.00 ч., като ще можете да следите развиването му онлайн в " Дневник ".

Извън корта Димитров и Федерер са в близки връзки, както демонстрира и обръщението на българина преди срещата им в " Медисън скуеър гардън ". Той постоянно е бил обожател на швейцареца, като при започване на кариерата си даже беше сравняван с него.

Фотогалерия: Лекцията на Федерер против Григор Димитров >

Дълго време Димитров се бореше за това да избяга от прозвището " Бейби Фед ". В интервютата си по тематиката той постоянно е посочвал, че има собствен път, собствен жанр и няма по какъв начин да бъде сравняван с тенисист, спечелил рекорден брой трофеи в най-големите шампионати.

Приятелството им и взаимната работа в маркетинговата организация на Федерер - Team8, доведоха и до забавни изяви отвън корта. Двамата, дружно с Томи Хаас, демонстрираха въодушевление с осъществяването на Hard to Say I`m Sorry по време на Australian Open.

По-късно се появи нов " шлагер " на триото, а Федерер съобщи, че групата ще има и нов член - Джокович.



Тази вечер на " Уимбълдън " другарството ще бъде оставено на прага на корта, с цел да се даде път на спортното съревнование. Въпросът е дали Димитров ще успее да промени традицията и да завоюва първата си победа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (454)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР