Роджър Федерер се завръща на Ролан Гарос за пръв път

...
Роджър Федерер се завръща на Ролан Гарос за пръв път
Коментари Харесай

Федерер преди Ролан Гарос: Не съм сигурен, че мога да бия най-добрите

Роджър Федерер се завръща на Ролан Гарос за пръв път от 2015 година насам и чака началото на шампионата против италианеца Лоренцо Сонего. Шампионът от 2009 година не е поставян измежду топ любимците на клея в Париж от множеството анализатори, а и самият той призна, че не е сигурен по какъв начин ще се показа против най-хубавите противници на клей.

Въпреки това 20-кратният първенец от "Големия шлем " съобщи, че се усеща по същия метод, по който се завърна на Australian Open 2017 след шестмесечно неявяване заради травма. Тогава Маестрото завоюва трофея в Мелбърн.

„ Не знам, има доста въпросителни към мен. По даден метод се усещам сходно на положението си на Australian Open през 2017 година Намирам се малко в незнайното “, призна швейцарецът.

“I’m very happy to be back. When you miss something in life, you’re happy to be back...”@rogerfederer meets the press in Paris for the first time at #RG19... pic.twitter.com/nz39OFR0sr
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 24, 2019
„ Чувствам, че играя добър тенис, само че дали това е задоволително против най-хубавите играчи, когато би трябвало да се изправя против тях? Не съм сигурен, не го чувствам. Но се надявам, че мога да се добера до тази позиция – надалеч в шампионата против топ играчите. Първо обаче се нуждая да стигна до такава степен и знам, че това е предизвикателство единствено по себе си. Ще бъде вълнуващо да мина през този шампионат душевен “, съобщи Федерер.

Преди няколко седмици Роджър избави два мачбола против Гаел Монфис в Мадрид, само че след това претърпя същото на собствен тил и загуби от Доминик Тийм на четвъртфиналите. Записа и победи в Рим, само че се отхвърли преди дуела против Стефанос Циципас от четвъртфиналите поради травма в левия крайник.

„ Мисля, че съумях да упражнявам задоволително старателно и да мина през наложителните сложни мачове в Мадрид и Рим. Те бяха по-трудни, в сравнение с ми се искаше, само че допускам, че ни харесва да спасяваме мачболи. Но в действителност усещам, че за мен бе значимо да играя напрегнат и с нерви, с цел да бъда същински подготвен “, показа Федерер.

A lot of things have changed since @rogerfederer was last at Roland-Garros...#RG19 pic.twitter.com/dJlpa5ETq1
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 24, 2019
Маестрото стартира против Сонего, а първият му подложен конкурент може да е Матео Беретини. В същата четвърт са Марин Чилич, Стефанос Циципас, Стан Вавринка и Григор Димитров.

Шампионът от 2009 година знае, че би трябвало да избегне дългите и изморителни срещи първоначално, с цел да запази сили за по-трудните противници.

„ По някакъв метод съм благополучен да бъда тук. Просто желая да мина през първия кръг и да пускам с успехите. Това е фокусът ми в този миг. Не мисля прекомерно напред в бъдещето “, съобщи 20-кратният първенец от Големия шлем.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР