Роджър Федерер се класира на своя девети финал в Индиън

...
Роджър Федерер се класира на своя девети финал в Индиън
Коментари Харесай

Федерер тъгува за Надал: Всяка битка вече може да е последната

Роджър Федерер се класира на своя девети край в Индиън Уелс и ще се бори за шестия си трофей против Доминик Тийм, само че е отчаян от метода, по който стигна до борбата за купата. Това стана след отричане на Рафаел Надал поради травмата в дясното коляно на испанеца, която той получи в предходната фаза при успеха над Карен Хачанов.

Швейцарецът направи оценка на борбите против Матадора и се надява, че може още веднъж да се изправят един против различен.
View this post on Instagram
A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on Mar 16, 2019 at 3:29pm PDT

„ Нашето съревнование в този момент е друго. Когато той се появи, аз бях номер 1, а той – на 17 години. Беше сладко по това време, само че не и в този момент. Имахме толкоз доста епични борби и знам, че всяка последваща в този момент може да се окаже последната. Това ли бе последният ни късмет? Надявам се не “, показа разочарованият 20-кратен първенец от Големия шлем.

„ Голямо отчаяние е “, сподели Федерер по отношение на контузията на испанеца. „ Бях подготвен да изляза, загрявах тази заран и чух Рафа да тренира на кортовете. Смятах, че мачът сигурно ще се организира. Но след това Рафа ми изпрати известие, в което показа: „ Няма да е допустимо. Коляното ми не е добре и не мога да го направя “. Прибрах се у дома и релаксирах “.

„ Развълнуван съм да бъда на край, само че не и по този метод. Той игра толкоз добре тази седмица и мислех, че играе още веднъж най-хубавия си тенис. Нямах самообладание за мача и скърбя, че не се организира “, показа Федерер.

TennisKafe.com
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР