Родителските съвети са като рекламните листовки в пощата: щеш не

...
Родителските съвети са като рекламните листовки в пощата: щеш не
Коментари Харесай

За какво грешаха родителите ни?! Работата, взаимоотношенията и още

Родителските препоръки са като рекламните листовки в пощата: волю-неволю, все ти ги дават. И с цел да бъдем почтени, някои от уроците им са в действителност скъпи. Други обаче… не чак толкоз. Ето кои четири техни максими към този момент не работят през 21-ви век:

„ Трябва ти сериозна работа “

Нашите родители желаеха да си намерим „ сериозна “ работа като доктор, юрист или (хайде, от тях да мине) икономист. Да бяха знаели единствено, че ще се озовем в ерата на инфлуенсърите и риалити звездите, където мнозина изкарват милиони със селфита и TikTok видеа. Всъщност тези от нас, които се бъхтят за висше обучение и/ или трудоемка кариера, от време на време се усещаме леко нелепо… Дали пък да не се запишем за идващия сезон на „ Ергенът “?

Виж още: ТЕСТ: Само същински софиянец ще се оправи с тези лесни въпроси 

Брак + деца = благополучие

В същия ред на мисли, всички знаем отработената формула „ съпруг/-а + деца = логичен живот “. Проблемът е там, че в днешно време нещата надалеч не стоят толкоз просто: намираме се във времето на Tinder и небрежните свалки, непрекъснато пътуваме и сменяме работата си, а до 25-годишна възраст множеството от нас са получили по три екзистенциални кризи… Така че това с порядъчния фамилен живот просто не го виждаме!

„ Не знаеш какво беше по мое време “

Да, по този начин е: не сме родени по времето на социализма, нито пък е трябвало да чакаме на опашка за банани. Но през 2022-ра си имаме световна пандемия, а неотдавна дори и война. Така че (за съжаление) и на нас се е паднало да живеем в „ забавни “ времена…

Виж още: Една легенда се завръща... с цел да се изгаврят с нея! Или по какъв начин TikTok се подигра с iPod Shuffle

„ Ще ме схванеш като пораснеш “

Хм… почтено казано, не. Все още си нямаме визия каква логичност (или липса на такава) седи зад половината ви решения. Да си родите деца на по 20? Докато още живеете с вашите? Съжаляваме, само че някои избори наподобяват все по-лоши с хода на времето. Пак ви обичаме, де!

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР