Родителските права върху петгодишното дете от Пловдив, което стана жертва

...
Родителските права върху петгодишното дете от Пловдив, което стана жертва
Коментари Харесай

Бащата на обезобразеното дете от Пловдив получи родителските права

Родителските права върху петгодишното дете от Пловдив, което стана жертва на принуждение от майка си и нейния другар, ще бъдат упражнявани от бащата на момченцето. Това реши през днешния ден районният съд в Пловдив в хода на бракоразводно дело, почнало преди две години.

В хода на процеса бе реализирано съглашение сред родителите, като майката се съгласи грижата за сина ѝ да поеме неговият татко, който живее в Германия.

Днешното решение на съда обаче няма да влезе в действие незабавно. До две седмици различен правосъден състав ще би трябвало да утвърди привременни ограничения за детето, препоръчани от обществените чиновници, ангажирани със случая. Дотогава момченцето остава в предпазено обществено жилище.

" От решението на съда съм в действителност доста удовлетворен, тъй като все още това е в действителност вярното решение, съгласно мен, и това ще помогне, уповавам се, за идната стъпка - да пристигна при мен в Германия ", споделя Венислав Алексиев, татко на детето.

На съвещанието през днешния ден не участва представител на обществените служби. Представен бе техен отчет.

" За него обществените служащи сега поставят грижи - такива, каквито те преценяват и в действителност ние не оспорваме, че тези грижи са съответни. Не считаме, че е обезпечен, както самостоятелен метод към него, по този начин и решението не е в полза на детето ", сподели Даниела Елдърова – юрист на бащата.

Майката Стела Алексиева, която е с мярка за неотклонение " подписка ", не участва в правосъдната зала. В производството тя бе представлявана от юриста си. Майката е подписала декларация за единодушие детето да се отглежда от бащата.

" И двете страни работихме в полза на детето. Защитаваме интереса на един невръстен, който е потърпевш ", споделя Таня Маринова – юрист на майката.

В случай, че обществените служби откажат да дадат детето на бащата, подготвеност да се грижат за него са декларирали баба му и сестрата на майката.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР