Родителите трябва да бъдат успокоени, че Covid-19 не е причинил

...
Родителите трябва да бъдат успокоени, че Covid-19 не е причинил
Коментари Харесай

Коронавирус: Учени успокояват британците за малкия риск при децата

Родителите би трябвало да бъдат " успокоени ", че Covid-19 не е предизвикал гибелта на другояче здрави възпитаници във Англия , разясняват учени, представени от БиБиСи.

Рискът децата да се нуждаят от болнично лекуване от ковид е " най-малък ", а за интензивно поделение " даже по-малки ", споделят те.

Въпреки това, чернокожите деца, тези с наднормено тегло и доста дребни бебета са в по-висок риск . Проучване на BMJ изследва 651 деца с ковид в лечебни заведения в Англия, Уелс и Шотландия .

То обгръща две трети от всички деца, признати във Англия с Covid-19 сред януари и юли и удостоверява това, което към този момент е известно за минималните резултати на вируса върху децата .

" Поразително невисок " 1% от тези 651 деца и младежи - общо шест - са умряли в болница с Covid-19 спрямо 27% за всички останали възрастови групи , демонстрира изследването.

Само 18% се нуждаят от интензивни грижи . А шестте умряли са имали " съществени " съществени здравословни положения , които постоянно са задоволително комплицирани и самите те са ограничавали живота. Децата с такива положения остават уязвими към вируса и би трябвало да се вземат защитни ограничения, споделиха откривателите.

Но за други рискът е извънредно невисок . " Не е имало смъртни случаи при другояче здрави деца в учебна възраст ", споделя създателят на изследването проф. Калъм Семпъл от университета в Ливърпул.

" Няма директна щета от това децата да се връщат на учебно заведение ", добави той.

Съавторът доктор Оливия Суон от Кралската болница за деца в Единбург съобщи, че се надява откритията да бъдат " извънредно успокояващи за родителите в Обединеното кралство ".

Най-честите признаци при деца, признати в болница, са тресчица, кашлица, гадене или повръщане и зной .

По-големите деца са по-склонни към болки в стомаха, главоболие и болки в гърлото .

От 651 деца в изследването, 42% са имали главно здравословно положение - най-честите са болести, засягащи мозъка и нервната система (11%), рак (8%) и астма (7%).

Но съществуването на астма - за разлика от затлъстяването - не е довело до това, децата да се нуждаят от интензивни грижи .

От 651 деца, 52 са диагностицирани и с мултисистемен инфекциозен синдром , обвързван с ковид, като първият случай е следен от лекарите в средата на март. От тези 52, нито едно не е умряло, те са по-големи останалите, към 10, както и са от етнически малцинства.

Въз основа на тяхното изследване, определението за този синдром към този момент може да бъде разширено , с цел да включва признаци като отмалялост, главоболие, болки в гърлото и мускулни болки , споделиха откривателите, в допълнение към към този момент изброените от Световната здравна организация признаци.

" Много дребен брой деца са признати на интензивни отделения и откривателите оповестяват за доста ниска смъртност - изключително спрямо възрастни , само че и в съпоставяне със смъртността от други инфекции , като грип, варицела, менингит, група-A-стрептококи и други аргументи за гибел в детството - да вземем за пример пътнотранспортни катастрофи ", разяснява доктор Лиз Уитакър, от Imperial College London.

Фактът, че чернокожите деца са по-често наранени от редкия инфекциозен синдром, " отразява по-високата периодичност на коронавирусната зараза в тези общности ", добави доктор Уитакър.
 Европейски Съюз се готви за имунизация на най-малко 40% от популацията си
Европейски Съюз се готви за имунизация на най-малко 40% от популацията си

Еквивалент на тактика " Европа преди всичко ", в която популацията на Европейски Съюз е с приоритет

Учениците в междинните класове би трябвало да носят маски за лице в учебните коридори в локалните региони под обсада в Англия, откакто държавното управление анулира насоките си. Директорите във всяко приблизително учебно заведение също ще имат " гъвкавостта " да вкарват маски в своите учебни заведения.

Министърът на образованието Гавин Уилямсън съобщи, че следва последни препоръки от Световната здравна организация .

Премиерът Борис Джонсън разяснява, че новите насоки значат, че в зоните с " огнища " на ковид " евентуално има смисъл в затворени зони отвън класната стая да се употребява покритие на лицето в коридора и другаде ".

Промяната в разпоредбите, няма да значи покриване на разположение в класната стая , като Джонсън изяснява, че би било " безсмислено ", защото " не можете да преподавате с маска и не можете да очаквате хората да се учат с покрити лица. "

Джонсън разяснява в учебно заведение в Лестършир, че най-големият риск не е Covid-19, а учениците да " не престават да са отвън учебно заведение ".

Коментарите са малко преди държавното управление да разгласи п ромяна в управлението на Министерството на образованието . Постоянният секретар Джонатан Слейтър, е помолен да се отдръпна.

Министерството на образованието изясни, че към момента съблюдава рекомендацията си да не се употребяват маски , само че междинните учебни заведения към този момент ще могат сами да вземат решение дали да помолят учениците и чиновниците да ги носят. Това ще бъде в " общите региони " на учебни заведения, като да вземем за пример коридори, където е мъчно да се поддържа общественото разграничаване .

Но в някои елементи на страната с високи равнища на предаване на ковид , като да вземем за пример тези с локални ограничения за блокиране, покритията с лице ще бъдат наложителни за възрастни и възпитаници .

Министерството на образованието съобщи, че всички учебни заведения ще бъдат снабдени с 10 коронавирусни комплекта за тестване , които да се употребяват при " изключителни условия ", когато няма различен метод за тестване.

Ще им бъде обещано и " малко количество " персонални защитни средства (ЛПС), като престилки, ръкавици, козирки и клинични маски за лице.

Промяната на покритията за лице следва последните рекомендации на СЗО , която актуализира препоръките си, в този момент предлага на деца над 12 години да носят маски при същите условия като възрастните .

" Таймс ": Борис Джонсън обмисля отдръпване

Причината е следствията за здравето му от коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР