Родителите понякога не се замислят как това, което казват, може

...
Родителите понякога не се замислят как това, което казват, може
Коментари Харесай

Думите, които всеки родител трябва да каже на детето си

Родителите от време на време не се замислят по какъв начин това, което споделят, може да повлияе на бъдещето на детето им. Някои думи нараняват, само че други, в противен случай, въодушевяват и ви оказват помощ да израснете в здрав и благополучен човек.

Ето кои изречения би трябвало да се споделят на дете, с цел да бъде признателно на родителите си и да израсне пълностоен човек.

" Обичам те "

Всяко дете би трябвало да чуе тези думи, защото родителите са тези, които би трябвало да обичат и одобряват детето си безусловно. Редовното изговаряне на фразата „ Обичам те “ е просто належащо, с цел да научите децата да обичат някого просто по този начин, абсолютно. Освен това би трябвало да казвате тези думи освен всеки ден, само че и няколко пъти дневно. Това ще даде на детето увереността, която идва от това, че е обичано и одобрявано такова, каквото е. Затова се пробвайте да признаете любовта си допустимо най-често.

" Благодаря ти за… "

Винаги казвайте думи на признателност даже за най-малкото нещо, с което вашето дете ви е помогнало. Това ще научи детето ви да бъде учтиво и признателно, а също по този начин ще покаже какъв брой цените присъединяване му. Редовните думи на признателност ще оказват помощ за развиването на самоуверена персона и ще предотвратят появяването на комплекс за непълноценност.

„ Ти си най-талантливият “

Ученето е много сложен развой, изключително за дребни деца, които постоянно се сблъскват с нова информация и не постоянно могат да се оправят с образователната стратегия. Появява се подозрение в себе си, изключително спрямо по-успешни връстници. Затова е значимо да отбелязвате гениите на детето си, с цел да възпитате у него желанието да успее. Необходимо е да насърчавате всяко начинание с думите „ ти ще успееш “, „ ти си най-талантливият “ и така нататък Важно е обаче да не се намесвате, тъй че детето да научи света от личните си неточности и неуспехи.

" Не се опасявай, аз съм с теб "

Страховете на децата, на които възрастните не обръщат внимание, постоянно се трансформират във уплахи. Детето може да одобри някои от страховете на родителите си. Доста постоянно родителите, без даже да подозират, плашат децата си с думите: „ Ако се държиш неприятно, някой различен ще те води “ и така нататък Но в противен случай, на детето би трябвало да се внуши, че със страховете би трябвало да се бори. Затова му кажете по какъв начин да се справите с вашите уплахи и обещайте, че постоянно ще бъдете там.

„ Хайде да създадем нещо дружно? “

Децата обичат да прекарват времето си с родителите си, тъй че се пробвайте да не им отказвате игри, даже в случай че сте доста изтощени. Направете това, което детето ви предлага. Това ще покаже, че насърчавате дейностите му и в действителност се интересувате от това, което прави. Не забравяйте да хвалите детето си, до момента в който прекарвате време заедно; това ще помогне да се развие самонадеян човек, който има свои лични ползи и стремежи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР