Родителите на загиналия на 17 май на Лхотце български алпинист

...
Родителите на загиналия на 17 май на Лхотце български алпинист
Коментари Харесай

Събират 70 хил. долара, за да върнат в Русе тялото на алписниста Иван Томов

Родителите на починалия на 17 май на Лхотце български планинар Иван Томов набират 70 хиляди $, с цел да може да бъде пренесено тялото му от Хималаите до Русе. Това заяви в профила си във Facebook приятелката на умрелия планинар Янислава Радостинова, откакто в началото през вчерашния ден се появи информация, че той ще бъде заровен под върха, където умря от височинна болест.

От Туристическо сдружение " Приста " - Русе поддържат фамилията на Иван. Ето какво пишат в групата в обществената мрежа:

" Търговско дружество " Приста " ще поддържа набирането на средства за репатриране тялото на Иван Томов от Непал. След къса полемика " за " и " срещу ", считаме, че решаващият избор за това е на родителите на Иван. Надяваме се на поддръжка от всички другари и съидейници! ".

" Обещаха ни да го смъкнат най-малко до втори лагер (в момента тялото му е в региона на Лагер 4 - бел.ред.) и по тази причина в нас се възпламени една вяра - да съберем някаква част, някаква сума да им предложим, с цел да може след това с вертолет да го закарат в Катманду. Мисля, че всеки един родител би желал детето му да е до него... Да го погребем по нашите си обичаи, християнските, да не остане там, в тия скали... хвърлен... ", сподели пред БНР Юрий Томов, татко на починалия планинар.

Той увери, че в случай че времето не разреши провеждането на акция по събаряне на тялото от Лагер 4, парите ще бъдат дарени за щедрост.

" Не, тъй като ми е наследник, само че това беше един доста заслужен, доста добър човек, непретенциозен. Мисля, че той, както и Боян Петров въпреки всичко способстваха с нещо за нашата страна и мисля, че заслужават почитание. Една последна респект. Ако е допустимо ", споделя бащата.

Всеки, който желае да помогне, може да преведе средства на следната банкова сметка, на името на бащата на Иван - Юрий Любенов Томов:

IBAN: BG58BPBI79211043088601 в български лв., 
ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ-РУСЕ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР