Родителите на състезатели по водна топка обвиниха федерацията в това,

...
Родителите на състезатели по водна топка обвиниха федерацията в това,
Коментари Харесай

"Като наказателен отряд": родители се оплакаха от федерацията по водна топка

Родителите на състезатели по водна топка упрекнаха федерацията в това, че съзнателно санкционира и децата, и клуба, за който се състезават - " Славия ". Конфликтът стартира още предходната година, когато 30 деца вземат решение да изоставен " Левски ". По-късно 22 от тях желаят да отидат в " Славия ", където стартират проблемите.

" Миналата година напуснахме клуб " Левски ", тъй като беше невероятно да продължаваме в този дух в този клуб. Дълго време преглъщахме всякакви осъществявания на ръководителя на клуб по водна топка " Левски " и треньор Орлин Тодоров - имаше закани, санкции и така нататък Миналата година след поредност от събития, децата изявиха общо предпочитание да изоставен " Левски ". Към тях бяха отправени закани, че ще им се случат случки, ще бъдат осъдени и няма да играят водна топка 2-3 години ", сподели Милко Неделчев.

Децата са напуснали " Левски " по легален път съгласно родителите, само че все пак от федерацията първо бавят регистрацията им в новия клуб " Славия ".

" Оказа се, че федерацията е затворила системата за регистрация към " Славия ", а всички останали клубовете можеха да записват, единствено " Славия " не можеше. Обърнахме се към Министерството на младежта и спорта, откъдето пратиха писмо, че децата би трябвало да бъдат регистрирани, само че все пак това отново не се случи ", добави Ясен Цветанов.

Впоследствие децата са осъдени с отнемане от спортни права за два месеца, а от родителите се желаят по 560 лева на дете под формата на трансферна отплата за " Левски ". На " Славия " пък са отнети 6 точки от класирането, като наказването първо е признато, по-късно е анулирано, само че на последващо съвещание няколко месеца по-късно, още веднъж е признато.

" Имаме три наказания за едно действие. Всички санкции са оптималните вероятни съгласно правилниците. Федерацията се явява като углавен отряд ", сподели още Цветанов. Той съобщи, че неговият наследник към този момент не желае да тренира, тъй като поради наказването " Славия " е пратен във Финал Б.

Отделно по думите на родителите " Славия " е осъден с 6000 лева Жалбата им във федерацията не се преглежда месеци наред, защото се желаят по 150 лева такса на дете за разглеждането ѝ. Родителите оповестиха, че Дисциплинарната комисия и управителния съвет на федерацията работят в интерес на Тодоров. Според тях от " Славия " се тормозят да приказват, с цел да не им бъде понижено времето за тренировки на басейн " Диана ".

Те показаха като проблем и Етичния кодекс, който са принудени да подписват, с цел да могат да записват децата си и съгласно който нямат право да разгласяват мнения против федерацията в обществените мрежи, както и да приказват пред медии.

Посочен бе и различен случай - играч е осъден с 12 месеца прекъсване на спортните права поради опит за разпра с Орлин Тодоров по време на съревнование на басейна в " Дианабад ". Други двама са лишени от права за 10 месеца. По думите на родителите, Тодоров е отишъл при децата, до момента в който са били на трибуните дружно с родителите, и ги е напсувал и заплашвал, а по-късно е блъснал едно от децата. Федерацията се базира на думи на дежурния пратеник и санкционира тримата състезатели за опит за разпра, а самият Тодоров подава сигнал в прокуратурата против тях и родителите им.

Родителите са срещнали Министерството на младежта и спорта със обстановката и ще имат нова среща.

" Дневник " опита да се свърже с Орлин Тодоров, чийто телефон е изключен. От федерацията по водна топка приготвят публична позиция по отношение на обвиняванията на родителите, само че такава към момента не е оповестена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР