Родителите на босненския студент Давид Драгичевич, чиято подозрителна смърт предизвика

...
Родителите на босненския студент Давид Драгичевич, чиято подозрителна смърт предизвика
Коментари Харесай

Родителите на босненския студент Давид Драгичевич искат ексхумация на тялото му

Родителите на босненския студент Давид Драгичевич, чиято подозрителна гибел провокира антиправителствени митинги през последните месеци, обявиха, че желаят да ексхумират тялото му и да го погребат отвън страната, съобщи Асошиейтед прес.

Давор Драгичевич и Сузана Раданович споделиха през днешния ден, че са подали публично искане за ексхумация в Баня Лука. Давид Драгичевич почина при подозрителни условия през март предходната година в Баня Лука.

Първоначално полицията разгласи гибелта му за самоубийство, само че фамилията отхвърли това изказване и съобщи, че 21-годишният юноша е бил погубен. По-късно прокуратурата стартира следствие за хипотетично ликвидиране, което към момента не е завършило.

Родителите на Драгичевич застанаха отпред на многомесечни митинги с искане за откриване на истината за гибелта на сина им.

Те настояват, че има опит за прикриване на убийството от страна на управляващите. Протестите са свързани и с по-широко неодобрение от хипотетичната необятна корупция и от ниския витален стандарт в Босна и Херцеговина, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР