Родителите, които останат без детски добавки заради обрата в намеренията

...
Родителите, които останат без детски добавки заради обрата в намеренията
Коментари Харесай

Нов обрат с детските - ще има данъчна отстъпка за по-заможните

Родителите, които останат без детски добавки поради обрата в желанията на ГЕРБ да ги дава единствено на фамилии с по-ниски приходи, ще имат право на данъчни облекчения. Това разгласи Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация в предаването на Цветанка Ризова " Лице в лице " по Би Ти Ви. Според него има единодушието на финансовия министър Кирил Ананиев да се предложи такава отстъпка.

Предложението на Вътрешна македонска революционна организация е тези родители да получат опция да приспадат 4500 лева от облагаемия си приход, което ще донесе резултат от 450 лева върху крайното заплащане на налози, изясни Веселинов. Той твърди, че Ананиев е изразил единодушие, че всички български деца би трябвало да получат поддръжка.

Часове по-рано по нищо не личеше, че ГЕРБ считат да трансформират решението си. Днес на работно заседание при премиера ръководещите за пръв път разясниха гафа. " С детските се връщаме към остарелия вид, тъй като на всички места ни подлагаха на критика, че и заможните родители ще получават. Мисля, че той е обективен и прецизен, и няма нищо общо с служителите на реда. Не ги преплитайте двете неща, тъй като не е почтено и не е красиво ", сподели Борисов. По мотив митингите на служителите на реда, той съобщи, в случай че стопанската система върви добре следващата година, чиновниците от системата на Министерство на вътрешните работи ще бъдат обезщетени в допълнение.

Както е известно, в петък Даниела Дариткова, Менда Стоянова и депутати от ГЕРБ внесоха смяна в законопроекта за бюджета, с която се отмятат от решението детските да се дават на всяко дете, като връщат правилото да ги заплащат единствено на фамилиите с по-нисък приход. В претекстовете депутатите на Борисов се аргументират с публичното неодобрение и показват, че спестените пари ще отидат за нарастване на полицейските заплати с още 5% от горната страна на плануваните 10%, както и за добавки на медицинския личен състав. Вътрешна македонска революционна организация реагира остро на отстъплението, като разгласи, че ще гласоподава срещу решението в зала, а обвързването на детските със заплатите на служителите на реда дефинира като перверзия.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР