Родители влязоха в ролята на ученици, а децата – на

...
Родители влязоха в ролята на ученици, а децата – на
Коментари Харесай

Училище в Горна Малина участва в проект за равен достъп до образование

Родители влязоха в ролята на възпитаници, а децата – на учители, в границите на действия, които Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ в Горна Малина реализира по плана „ Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии “, финансиран по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

По него учебното заведение получи 39 преносимия компютър за възпитаници и 15 за учители. Устройствата се употребяват в часовете по компютърно моделиране, за новаторските часове по цифрова математика, заниманията по ползи в клуб „ Компютърни хрумки “.

В учебния живот се включиха и родители в границите на самодейността „ И родителите са били деца “. Тази година във връзка 150-годишнината от гибелта на Апостола, взаимно с Народно читалище „ Васил Левски – 1949 “ в Горна Малина, се организира урок на тематика „ Ти ни трябваш и през днешния ден, Апостоле! “. За реализирането му в локалното читалище използваха предоставената по плана техника. 30 родители бяха в ролята на възпитаници, а учителските места бяха заети от възпитаници. Задачите към родителите бяха цифрови, готови с дейното присъединяване на възпитаници от плана и изискваха дейна приложимост на техническите устройства, означават от МОН.

Събитието имаше спортен темперамент, като най-добре представилите си бяха отличени с награди, обезпечени от Община Горна Малина.

В последния образователен ден най-малките възпитаници пък станаха част от приключенското предизвикателство " Забавни задания за нещотърсачи ". Децата издирваха скрити в учебното заведение съкровища, изпълняваха разнообразни авантюристичен задачи, ориентираха се по карта и разгадаваха тайнствени шифри. Всички материали за предварителната подготовка и застраховане на събитието (пъзели, кръстословици, картинни ребуси, карта на съкровището, ваучер за премия, стикери за сполучливо изпълнени задачи и др.) бяха направени в клуб „ Компютърни хрумки “, който работи с преносимите компютри от плана. 

Училището в Горна Малина е интензивно и в останалите действия по плана. 60 първокласници получиха документи за преминати образования за работа с електронни просветителни платформи. 21 са издадените документи на просветителни посредници и родители.

В рамките на плана те получават или надграждат уменията си за работа с просветителни платформи, търсене на електронно наличие, работа с платформи, съдържащи характерно електронно просветително наличие, и със характерни софтуери за деца и възпитаници със специфични просветителни потребности и други 80 възпитаници, които имат пропуски в образованието, са включени в спомагателни уроци, които към този момент могат да се организират и присъствено, оповестяват още от пресцентъра на МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР