Родители ще протестират пред Столичната община на 10 септември с

...
Родители ще протестират пред Столичната община на 10 септември с
Коментари Харесай

Родители готвят нов протест през септември за нови детски градини и училища

Родители ще стачкуват пред Столичната община на 10 септември с искане в София да бъдат издигнати нови детски градини и учебни заведения. Демонстрацията се провежда от Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система. От Комитета упорстват да се вкара цялостна автоматизация на системата за кандидатстване в ясли и детски градини, а всяко некласирано дете да бъде обезщетено с ваучер от локалната власт.

Васил Николов от инициативния комитет изиска спомагателните средства за създаване на нови детски градини и учебни заведения да бъдат заложени още в бюджета за идната година. Той упорства да бъдат назначени помощник-възпитатели в яслите и градините, където броят на децата е по-голям от този, който е открит с разпоредба на просветното министерство. И още:

" Искаме премахване от работа на шефа на Дирекция " Образование " госпожа Мария Минчева и на госпожа Ирена Николова, която е основен специалист към дирекцията. Те потвърдиха, че нямат предпочитание да се оправят с проблемите ".

От инициативният комитет упорстват и за преустановяване на нерегламентирания банкет в детските градини:

" От Столична община ни отхвърлиха съвсем двеста пъти достъп до информация, за което има сега заведени съвсем двеста каузи в Административен съд - София град ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР