Родители протестираха пред Столичната община срещу насилието в детските градини

...
Родители протестираха пред Столичната община срещу насилието в детските градини
Коментари Харесай

Родители от София казаха не на насилието в детските градини и училищата

Родители стачкуваха пред Столичната община против насилието в детските градини и учебните заведения. Протестиращите упорстват да бъдат изпълнени 14-те им претенции, импортирани в Народното събрание през септември предходната година. Сред тях са понижаване на броя на децата в групите, увеличение на заплатите на личния състав, въвеждане на мандатност на шефовете и видеонаблюдение във всички ясли и градини.

Видеонаблюдението е значимо, с цел да може при проблематична обстановка, записът да послужи като доказателство за случилото се, считат събралите се тази заран пред общината родители.
Мария Маринова: Най-големият проблем е, че имаме думата на едно дете или на родителя против тази на педагога и на шефа, който пази колектива си, в което няма нищо неприятно стига да не се потвърди, че в действителност има осъществено нарушаване.
В 50 детски градини и една независима ясла към този момент са сложени камери за наблюдаване, осведомиха ни от Столичната община. Стана ясно и, че представители на Инициативния комитет за качествена и новаторска просветителна система са взели участие в правенето на новата разпоредба за банкет в детските ясли и градини. Съществена смяна е, че децата с хронични заболявани към този момент също ще минават през електронната система.
Васил Николов: Това, което се случваше през последните 10 години, да се одобряват по нерегламентирани пътища, отвън системата за класирания, която е на Столичната община, което докара до групи с по 40 деца, за група по правилник с 18, това е неприемливо и това към този момент няма да може да се случва.
Родителите упорстват при осъществяването на инспекциите за нарушавания в детските градини да бъде включван и самостоятелен предствител от инициативния комитет без значение дали става дума за принуждение над децата, или банкет отвън регламента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР