Родители от основното училище Цар Симеон“ във Варна се оплакаха

...
Родители от основното училище Цар Симеон“ във Варна се оплакаха
Коментари Харесай

Пак агресия: Буен ученик тормози деца във варненско училище

Родители от главното учебно заведение „ Цар Симеон “ във Варна се оплакаха от систематичен тормоз от първокласник. По думите на родителите детето тормозило непрестанно своите връстници, като се държало жестоко и нападателно.

Последният случай е от преди дни, когато една от майките алармира, че първокласникът е бръкнал с молив в окото на едно от децата. Конкретният възпитаник е със специфични просветителни потребности, назначен му е ресурсен преподавател и с него работят психолози.

„ Проблемите започнаха още от първия образователен ден. Синът ми към този момент не желае да върви на учебно заведение. Този вторник в междучасието си е приказвал с друго дете и надлежно съответният възпитаник му забива молив в окото. За благополучие, казусът се размина без съществени последствия, само че синът ми е доста уплашен ”, описа майка в ефира на „ Здравей, България ”.

„ Децата се пробват да са другари с детето. Настояваме да бъде преместено в профилирано образователно заведение. Подали сме тъжба през ноември. В сряда имахме родителска среща. Всички искахме отговори от бащата на детето, само че за жалост той от самото начало мълчеше ”, описа различен родител.

„ Споделям недоволството на хората. Ние също сме обезпокоени от държанието на детето. То демонстрира експанзия съвсем всеки ден. Ученикът е при нас от подготвителна група. Направили сме всичко допустимо, което нормативната уредба ни разрешава. Не може да преместим детето, това е предпочитание на родителя. Ще изисквам персоналният помощник на ученика да бъде непрестанно до него ”, съобщи шефът на учебното заведение Стоянка Велянова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР