Родители на деца от градина Ян Бибиян в столичния квартал

...
Родители на деца от градина Ян Бибиян в столичния квартал
Коментари Харесай

Защо деца масово се разболяват след посещение на детска градина

Родители на деца от градина „ Ян Бибиян ” в столичния квартал „ Младост ” за повторно единствено за тази година имат подозрения, че децата им са натровени с храна в детското заведение. Някои от децата са стигнали и до болница.

Родителите се тормозят за здравето на децата си, тъй като не получават никаква информация от шефа на детското заведение.

Миналата седмица това се е случило за повторно.

„ Обадиха ни се да дойдем да вземем децата. Аз имам двама, пристигнах. Повръщаше щерка ми. Прибра се, цяла вечер повръща.

За благополучие този път мина по-леко. Предният път беше в болница ”,

съобщи пред Нова тв татко на близнаци от градината.

Предишният път е било през март. Тогава отново от градината се обадили на родителите да вземат децата си, тъй като повръщат.

„ Повръщаха на шадраван. Много деца стигнаха до болница. Моят наследник цяла нощ повръща. Личният доктор го лекува.

Тогава поискахме да разберем какво се случва. Разбрахме, че повръщат безусловно всички – деца, личен състав ”,

описа разтревожена майка. „ Със забавяне получихме протоколи от РЗИ и БАБХ. В единия пишеше, че няма нарушавания, а във втория – че има формиран акт на градината. Потърсих контакт с госпожа Минчев, срещнахме се. Тя сподели, че е осведомена с проблема и има установена бактерия на кухненския плот ”, описа още майката.  

„ Предишният път нямаше натровена храна. Вирусна зараза беше заключението на РЗИ и БАБХ. Имаше нараснала микробиология по повърхности и на уреди в кухня. Дадени са насоки ”, съобщи шефът на детската градина Илиана Дееничина.

„ Случва се за повторно. Това е обезпокоително. Очакваме резултатите. Обещах на родителите след приемане на резултатите те да бъдат оповестени неотложно ”, съобщи Мария Минчева от Столична община. Когато се видят аргументите, в случай че би трябвало, ще бъде наложена дисциплинарна отговорност, увери Минчева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР