Родители, които живеят в София поне 3 години, да могат

...
Родители, които живеят в София поне 3 години, да могат
Коментари Харесай

Казаха кои деца ще имат предимство за детските градини

Родители, които живеят в София най-малко 3 години, да могат да получават спомагателни точки за банкет в детските градини. В същото време да отпадне преимуществото при класиране на деца, които са посещавали ясли, оповестява.

Това е записано в новата Наредба за банкет в детските заведения в столицата, която е качена за публично разискване на страницата на Столичния общински съвет. Писмените мнения на заинтригуваните страни по нея могат да се вършат до 17 октомври.

“С новата Наредба се вкарват критерии за кандидатстване, свързани с смяна на постоянния/настоящия адрес на един от родителите/настойниците на детето в Столична община. Предимство ще употребяват децата, чиито родители дълогодишно живеят в София.

Въвеждането е подбудено от важен публичен интерес на родителите, които аплайват за място”, пишат в отчета си за измененията зам.-кметовете Тодор Чобанов и Дончо Барбалов, дружно с общинския консултант Милена Андреева.

Всъщност децата, чиито родители са с непрекъснат адрес в столицата повече от 3 години, ще получават 4 точки. Ако родителите са столичани от 1 до 3 години, детето им ще получава 3 точки, и надлежно 2 точки, в случай че столичен адрес е разполагаем от по-малко от година.

Ако фамилията има единствено сегашен адрес в София, точките понижат с по една - 3 точки за адрес от над 3 години, 2 точки - сред 1 и 3 години, 1 точка - при по-малко от година уседналост.

Ще се дават в допълнение 2 точки, в случай че един от родителите живеят в административния регион на детската градина.

Предлага се да отпадне точката, която в този момент дава преимущество, в случай че децата са посещавали ясла. Този аршин е препъни камък за доста родители, защото за хиляди деца няма място в общинска ясла.

В заключителните разпореждания е записано, че новите текстове, които СОС би трябвало да одобри, влизат в действие следващата година. Вероятно от тях ще може да се повлияе класирането за детски градини през есента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР