Родилка на 28 години е сред починалите от Covid 43-ма

...
Родилка на 28 години е сред починалите от Covid 43-ма
Коментари Харесай

Родилка е починала от Covid в Сливен

Родилка на 28 години е измежду умрелите от Covid 43-ма пациенти в Сливенска област през отминалата седмица, оповестяват от Областния спешен щаб. Заболеваемостта в региона доближи 575,18 души на 100 000 при междинна стойност за страната от 500, 60 души. Според здравните управляващи нарастването на болните става с по-бавни темпове, по отношение на другите области, след въвеждането на спомагателни ограничения. 

Към момента 1 280 души са инфектирани с Covid -19 в Сливенска област, като 925 от тях са в община Сливен. В регионалния център болните са 722.

Случаи на болестта са регистрирани в по-голямата част от селата в региона. Най-много заболели има в селата Тополчане, Жельо челник, Шивачево, Чинтулово, Ябланово, Мокрен и Стоил челник.

През последната седмица новите случаи на Covid -19 са били 543. Сред тях 12 учители, 10 възпитаници, трима лекари и медицински сестри от доболничната и болничната помощ.

В Сливенска област 27 800 души са със приключен имунизационен статус. От Областния спешен щаб припомнят, че имунизационни пунктове работят в комфортно за искащите време в многопрофилните лечебни заведения „ Д-р Иван Селимински “ и „ Хаджи Димитър “ в Сливен, както и в „ Св. Петка Българска “ в Нова Загора. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР