Родилка на 23 години е починала тази сутрин малко след

...
Родилка на 23 години е починала тази сутрин малко след
Коментари Харесай

Родилка на 23 години е починала в кърджалийската болница

Родилка на 23 години е умряла тази заран малко след 6:00 часа в акушеро-гинекологично поделение на кърджалийската болница , оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение. Жената е от село Водач, община Черночене , и е призната в болничното заведение тази заран към 4.00 часа.

От лечебното заведение осведомят, че за изясняване на случая е формирано досъдебно произвеждане. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, прави се вътрешна инспекция. Информирани са РЗИ и РЗОК и следва инспекция от Изпълнителна организация " Медицински одит ", прецизират още от пресцентъра на болничното заведение.

По информация на РЗИ-Кърджали, дамата е била в 9-тия месец от бременността си и постъпила в болничното заведение, тъй като е наближавал термина й. От инспекцията също са назначили инспекция. 

Разследването по случая е почнало тази заран и се организира от следовател, както изискват разпоредбите от Наказателно-процесуален кодекс, удостовери представителят на Окръжна прокуратура прокурор Димитрина Делчева .

По думите й, предмет на следствието е да се откри повода за гибелта и дали тя не се дължи на немарливо осъществяване или неведение на професионалните служебни отговорности от страна на медиците.

" Направен е оглед в болничното заведение, назначена е съдебно-медицинска експертиза и следва събирането на гласови свидетелства " , сподели още прокурор Делчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР