Роденото в руините на рухнала в Сирия сграда под мощното

...
Роденото в руините на рухнала в Сирия сграда под мощното
Коментари Харесай

Спасена! Единствената й оцеляла от турските земетресения леля осинови роденото в руините сирийско момиченце - Свят

Роденото в руините на рухнала в Сирия постройка под мощното земетресение в Турция от 6 февруари момиченце е осиновено от единствените си оживели роднини - нейна вуйна и брачният партньор ѝ, оповестяват Би Би Си, АП и Ройтерс през днешния ден.

Първото земетресение срутва постройката, в която е домът на фамилията ѝ. Но майка ѝ към този момент е почнала да ражда. Успява да роди, преди да почине. Под отломките умират и татко ѝ, и четиримата ѝ братя и сестри и нейна вуйна. Новороденото момиченце остава под руините, свързано чрез пъпна шнур с мъртвата си майка, в продължение на 10 часа. Камера запечатва изваждането ѝ. На трагичните фрагменти се вижда по какъв начин мъж спринтира надалеч от отломките, до момента в който носи в ръцете си мъничкото покрито с прахуляк телце.

The moment a child was born???? His mother was under the rubble of the earthquake in Aleppo, Syria, and she died after he was born, The earthquake.
May God give patience to the people of and and have mercy on the victims of the
— Talha Ch (@Talhaofficial01)

Видеото отприщва вълна на съпричастност по целия свят. Хиляди оферират да осиновят дребната Ая ( " знамение " на арабски), към този момент преименувана на Афраа, както се е казвала майка ѝ. Това прави вуйна ѝ. Момиченцето - признато в болница в тежко положение, със синини и порязвания по цялото тяло - е изписано в положително здравословно положение, откакто ДНК удостоверява роднинската връзка сред двете.

" Сега тя е едно от моите деца - казва съпругът ѝ Халил ал-Савади пред АП. - Няма да различавам сред нея и моите деца. "

Сградата, в която е живяло фамилията ѝ, е една от към 50-те в град Джиндайрис разрушени при земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер и последвалото от 7,5. Градът е следен от опозицията в провинция Идлиб, който се намира покрай турската граница и до двата епицентъра.

" Това момиче значи толкоз доста за нас! От фамилията ѝ не остана никой различен, също така бебе " - споделя Савади пред Ройтерс. - Тя ще бъде спомен за мен, за вуйна ѝ и за всички наши родственици в селото на майка ѝ и татко ѝ. "

Савади е участвал на спасяването на бебето. Пред АП той добавя, че се е тормозил някой да не отвлече Афраа по време на двуседмичния ѝ престой в болничното заведение, защото предложенията за осиновяването ѝ са заваляли.

Семейството, което я е приело, е декларирало, че най-хубавото място за Афраа е при фамилията, колкото и мъчно да е ситуацията му. Домът на Савади и брачната половинка му Хала също е опустошен от земетресението и те са настанени при братовчеди.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР