Роденият в Украйна олигарх Михаил Уотфорд е намерен мъртъв в

...
Роденият в Украйна олигарх Михаил Уотфорд е намерен мъртъв в
Коментари Харесай

Роден в Украйна енергиен олигарх е намерен мъртъв в дома си в Англия

Роденият в Украйна олигарх Михаил Уотфорд е открит мъртъв в дома си при необясними условия, заяви полицията в Съри.

Британските проверяващи считат, че гибелта на 66-годишния Уотфорд, който направи благосъстоянието си от петрол и газ след разпадането на Съветския съюз, е необяснима, само че в това време те споделиха, че не се счита, че е подозрителна, написа The Guardian.

Новината идва в миг, когато международното внимание се концентрира върху олигарсите в Обединеното кралство, за които се счита, че са членове на вътрешния кръг на Владимир Путин, след нашествието на Русия в Украйна.

Няма обаче данни, че Уотфорд е бил обект на подкрепяни от Англия наказания заради близостта с Путин, или пък съветска интервенция.

Полицията в Съри заяви, че тялото му е намерено в понеделник на адрес покрай Вирджиния Уотър, сред Слау и Уокинг, западно от Лондон.

" Обадиха ни се към обяд в понеделник, 28 февруари, след известия за разкриване на мъжко тяло на адрес в Портнал Драйв, Уентуърт ", сподели представител на управляващите.

" Извикана е кола за спешна помощ, само че мъжът, който е на към 60 години, за жалост е разгласен за мъртъв на място. Неговите близки са наясно и са подкрепени от особено подготвени чиновници. Води се следствие на събитията към гибелта, само че все още не се счита, че има някакви подозрителни условия ", добави той.



Уотфорд е роден като Михаил Толстошея в Украйна през 1955 година, по време на руската ера на страната. Той беше прочут като Миша и, съгласно Sunday Times, трансформира семейството си, откакто се мести в Обединеното кралство. Първоначално се открива в Лондон, където живее със брачната половинка си от Естония Джейн, преди да се реалокира в Съри.

Изданието оповестява, че Уотфорд счита, че детството му, прекарано в " огромен апартамент с четири спални с баня и кола ", е било доста комфортно в Украйна от руската ера. " По отношение на лукса, [това] беше еквивалент на пътешестване с аероплан в този момент ", сподели той пред вестника през 2015 година

Твърди се, че майка му, за която " Сън " оповестява, че е живяла в прилежащ апартамент във вилата му и е била вкъщи, когато тялото му е открито, е упорствала да пази руската си персонална карта в сейф. " Тя мощно има вяра, че комунистите ще се върнат в Русия и Украйна. Междувременно тя се радва на непретенциозно харчене на парите на сина си капиталист... И ние се молим фантазията й в никакъв случай да не се сбъдне ", сподели Уотфорд пред Sunday Times.

Според вестника той има три деца: Майкъл, негов наследник от първия му брак; Мишел - щерка му с Джейн; и най-младият им наследник Александър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР