Родени от огън и оформени от лед - така местните

...
Родени от огън и оформени от лед - така местните
Коментари Харесай

Създадена от огън и лед: Локация от "Игра на тронове" влезе в списъка на ЮНЕСКО

Родени от огън и завършени от лед " - по този начин локалните поданици разказват планините " Мурн " в Северна Ирландия. Със своите тъмни върхове, потънали ледникови езера и наситено зелени поляни, набраздени от каменни стени, този регион беше главната локация.

Регионът крие 400 млн. години геоложка история и към този момент е част от листата на ЮНЕСКО със предпазени обекти,. Признанието идва в символ на респект към геоложкото минало и богатото културно настояще на региона. Геопаркът в Северна Ирландия включва три огромни обекта: планините " Мурн " с 850-метровия връх " Слийв донард ", паркът " Пръстенът на Гълион " и езерото " Странгфорд лох ".

 Със своите тъмни върхове, потънали ледникови езера и наситено зелени аграрни земи, набраздени от каменни стени, точно този регион беше главната локация при фотосите на сериала
© Pinterest

Със своите тъмни върхове, потънали ледникови езера и наситено зелени аграрни земи, набраздени от каменни стени, точно този регион беше главната локация при фотосите на сериала " Игра на тронове ".

Разположен сред Дъблин и Белфаст, районът е доста далечен от шума на огромните градове и не е толкоз известен измежду туристите. В региона живеят към 180 хиляди души, съгласно които признанието на ЮНЕСКО ще докара до повече ограничавания, само че въпреки това признават, че паркът има потребност от отбрана. Те се надяват мястото да притегли гости, само че и да се трансформира в център за резистентен туризъм.

Включването на геопарка в листата със предпазени обекти на ЮНЕСКО ще обезпечава освен напразно разпространение на района и разходка из естествените забележителности, само че и просветителна стратегия. Туристите ще могат да посетят най-старата дестилерия в Ирландия, която се намира точно там, както и да се срещнат с локални дървостругари или арфисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР