Роден в Полша, Кажимеж Пуласки (1745 г. – 1779 г.),

...
Роден в Полша, Кажимеж Пуласки (1745 г. – 1779 г.),
Коментари Харесай

Герой и генерал от американската война за независимост се оказва жена

Роден в Полша, Кажимеж Пуласки (1745 година – 1779 г.), за относително късия си живот, съумява да направи “своята откровена война ”, както в родината си, по този начин и през океана. Станал е военачалник и е бил наименуван “баща на американската кавалерия ”.В Европа, Пуласки по знамение оцелява при конфликт с отряда на Суворов. Доказал се като надарен пълководец по време на отбраната на Ченстохова през 1770 година – 1771 година След разгрома на конфедератите, бил заставен да избяга първо в Турция, а по-късно във Франция.

 a1 1 - Герой и военачалник от американската война за самостоятелност се оказва жена
Във Франция, Пуласки получил покана от самия Бенджамин Франклин да одобри страната на американците във войната за самостоятелност и той приел. През септември 1777 година Пуласки се причислява към войските на Джордж Вашингтон, малко преди борбата при Брендиуайн (Brandywine).През идващите две години на борба, той придобива популярност на самоуверен и смел боец, само че през октомври 1779 година е смъртно ранен, сражавайки се против французите, покрай Савана в Джорджия. Два дни по-късно умира.През идващите епохи, имало разногласия, дали точно останките на Кажимеж Пуласки се намират в Монтерей, Савана, защото имало клюки, че той е заровен на друго място. За да се постави завършек на слуховете, през 1996 година останките от Монтерей са ексхумирани и е осъществена правосъдна експертиза.Характерът на увреждането на черепа съответствува изцяло с описанието на раната, получена от Пуласки в борбата, тъй че останките явно принадлежат на него. Също по този начин, възрастта на скелета съответства с възрастта на генерала.
Но тогава, при прегледа се разкрива, че скелетът на генерала има много … женски черти. Едно от догатките е, че той може да е бил хермафродит.

 a2 1 - Герой и военачалник от американската война за самостоятелност се оказва жена
Останките на Пуласки били заровени през 2005 година, само че мистерията на странния му скелет към момента преследва откривателите.Наскоро, учените от Университета в Южна Джорджия обявиха, че са изучавали ДНК от костните проби на Пуласки и съгласно резултатите, той биологично е бил жена.Документален филм за това изобретение, озаглавен “Генералът е жена? ” излезе преди седмица по канала Smithsonian Channel, в поредицата “Скрити истории на Америка ”.Изследователите споделят, че Пуласки евентуално е имал особеност, наречена Вродена надбъбречна хиперплазия, която визира производството на стероидни хормони.Поради увеличеното произвеждане на този хормон, женските полови органи са деформирани и могат да наподобяват сходни на мъжките, само че субектът в този случай е жена и скелетът му също е женски.

 a3 1 - Герой и военачалник от американската война за самостоятелност се оказва жена
В скелета на Пуласки, тазът е по-разширен, както при дамите, а лицевите кости на черепа и челюстите са образувани съгласно женския вид.Изследователите съпоставят ДНК на останките с ДНК на един от живите родственици на Пуласки и удостоверяват, че това са останките на военачалник Кажимеж Пуласки.Косвено доказателство за верните изводи е и фактът, че Кажимеж Пуласки в никакъв случай не се е женил и е нямал деца. Той също нямал връзка с дами, макар, че е имал дълга любовна преписка с другарка.
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР