Роден на 29 септември 1936 г. в Милано в семейство

...
Роден на 29 септември 1936 г. в Милано в семейство
Коментари Харесай

Почина Силвио Берлускони

Роден на 29 септември 1936 година в Милано в семейство от междинната класа, Силвио учи право в Миланския държавен университет. За да си обезпечи финансиране за образованието, той е заставен да продава прахосмукачки и прави фотоси на публични събития. През лятото ангажира своята група на круизове. В университета той се среща с Бетино Кракси, който по-късно става министър-председател на Италия.

Силвио Берлускони бе най-дългогодишният министър-председател на Италия. Той заема тази позиция в интервалите 1994 – 1995 година, 2001 – 2006 година и от 2008 до ноември 2011 година Лидер е на дясноцентристката партия " Народът на свободата ", която основава през 2009 година, като сплотява своята партия " Форца Италия " („ Напред, Италия “) с " Национален алианс " на Джанфранко Фини и няколко други партии. Победата му на изключителните парламентарни избори през 2008 година му обезпечава трети мандат в държавното управление на Италия. В началото на 2008 година Берлускони е разгласен за най-дългогодишен член на Г-8.

Силвио Берлускони е бил обект на следствие в трите правосъдни производства. Сред тях се загатва казусът, в който вкарва термина " бунга-бунга ", който някои считат за полова алюзия на известните му празненства. Той бе упрекнат и във връзка със 17-годишна танцьорка. Освен това, постоянно прави спорни мнения, като съпоставя себе си с Исус Христос и декларира, че единственият метод за дамите да съумеят в живота е да се омъжат за богат мъж. Той е прочут и със своите неуместни смешки, като да вземем за пример комплиментът, насочен към Барак Обама след изборите му, когато загатва неговия загар.

Източник: lupa.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР