Роботи, способни да спасяват хора, гръбначни приставки за преодоляване на

...
Роботи, способни да спасяват хора, гръбначни приставки за преодоляване на
Коментари Харесай

Научните постижения през 2018 г.

Роботи, способни да избавят хора, гръбначни плъгини за превъзмогване на парализата и левитиране с мощни дронове са измежду научните достижения, които подредиха 2018-та в листата на годините с бързо техническо развиване. Кратък обзор на някои от най-смелите и вдъхновяващи решения от Милен Атанасов.

Не е Люк от „ Междузвездни войни ", само че изкуствената му ръка го слуша дотолкоз, че да свири на пиано. Благодарение на ултразвукова технология и специфичен логаритъм. Добре пристигнали в съвсем фантастичния теоретичен свят на 2018-та. Без имена на страни, компании и хора. Защото достиженията са за всички.

Тук роботите се учат да избавят хора при всевъзможни условия, имитират мимики и придвижвания, преодоляват какви ли не трудности и влизат даже в човешките чехли, с цел да ги паркират комфортно и в вярната посока. Тук хората виждат доста повече. Дори и в предишното. Виртуално.

В този свят колите са електрически, направени с 3D принтери, някои имат перки и могат да прелитат все по-големи дистанции. Леонардовият фетиш към птичите криле пък намира израз в съвсем съвършена реплика на полета. А какво става с моторите ли? Ами оправят се и сами, с помощта на напредничава система за баланс.

Земята от дълго време е отесняла за научната мисъл. През 2018 година хората гледат към Луната. И, несъмнено, към Марс. И тестват галактически харпуни. Ей по този начин, за всеки случай. Знае ли човек какво го чака при бъдещите галактически експедиции? Може би 2019-та ще покаже...
 Невероятните научни открития на 2018 година Невероятните научни открития на 2018 година
През 2018 година учените направиха няколко изумителни открития: Инженерите от "Спейс Екс " изпратиха алена спортна кола на полет към Марс, китайски уче...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР