Робот с човешки размери беше представен за първи път по

...
Робот с човешки размери беше представен за първи път по
Коментари Харесай

Робот с човешки размери стана атракция на младежко техническо изложение

Робот с човешки размери беше показан за първи път по време на третото издание на ревюто " Младежко техническо творчество " в Горна Оряховица. Тази година във форума вземат участие над 300 души. По време на ревюто те показват неповторими механически разработки, а задачата е възпитаници и студенти да имат опция да разпространяват изобретенията.

Горна Оряховица

Росен Христов е машинен инженер. Преди две години почнал да създава план за робот, който да може да извършва по-голямата част от функционалностите на човешкото тяло и даже да гледа болен човек.
Росен Христов - машинен инженер: Може да го следи, може да се обажда, в случай че има нещо, може да му оказва помощ като подвига всякакви предмети, да налива, да хваща шише и да налива в чаша и да го занесе на болния човек, който няма опция за това.
Освен роботът болногледач бяха показани и прототипи на спортни електрически автомобили, създадени напълно от възпитаници, които към този момент са взели участие с тях в доста европейски надпревари.
Даниел Каблаков - възпитаник град Чепеларе: Управлението му е относително елементарно, тъй като е извънредно лек автомобила и това му разрешава по-лесното ръководство. Излизал съм 10-15 пъти на пистата.Велин Георгиев - възпитаник град Бургас: Изградихме този автомобил за четири месеца, напълно ръчно направен е, основата на автомобила и алуминиева стълба, а корпуса е направен от стъклопласт. Има две надпревари в Париж и в Турция.
Изложението продължава до 13 октомври в спортната зала на Горна Оряховица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР