Робот-готвач дегустира храната в ресторант. Милионите домакини по света вече

...
Робот-готвач дегустира храната в ресторант. Милионите домакини по света вече
Коментари Харесай

Робот-готвач дегустира храната в ресторант

Робот-готвач дегустира храната в ресторант. Милионите домакини по света към този момент могат да не се тормозят какво да сготвят за вечеря и как ястието ще бъде оценено от фамилията. Идеята за потребление на роботи като помощници в заведенията за хранене не е нова. Wing Zone е  верига, която си партнира с компанията Miso Robotics, употребявайки роботи, с цел да оказват помощ при готвенето на крилца в заведенията за хранене. Повечето от тези инициативи са в експериментален стадий, само че самата концепция набира мощ, оповестява Hicomm.

Поради това откривателите желаят да създадат по-полезни и ефикасни роботи -готвачи. Една задача, която е доста значима при готвене и готвачите употребяват, е процесът на дегустация, до момента в който готвите. Това разрешава на човек в действителност да усъвършенства вкусовия профил на ядене, само че не е толкоз елементарно за робот -готвач да го реализира. Изследователи от Кеймбридж обаче са основали ръка на робот, която в действителност може да вкуси солта в храната по прецизен метод.

Създаването на роботи, които могат да опитат храна, не е доста елементарно, защото усетът включва доста разнообразни фактори. Най-важното е фактът, че до момента в който дъвчем храната си, усетът се трансформира. Това е развой, който откривателите не са съумели да възпроизведат в робот до момента. Изследователи от Кеймбридж за първи път сътвориха робот, който беше подготвен да готви бъркани яйца с домати. Роботът има и датчик, който му разрешава да усеща наличието на сол в ястието или солеността, до момента в който готви. Това му разрешава да готви яйцата с оптимални равнища на сол.

След като ястието е приготвено, откривателите го смесват, с цел да копират процеса на дъвчене на храната. След това роботът е принуден да тества още веднъж ястието, с цел да дефинира равнищата на соленост, откакто храната е била сдъвкана. Освен че може да разбере дали храната е прекомерно солена, роботът може също по този начин да дефинира дали са нужни други съставки или по какъв начин би трябвало да се подготви ястието.

Това е голяма стъпка в основаването на роботи -готвачи и проправя пътя към бъдеще, в което още повече аспекти на усета могат да бъдат тествани от роботи. Това може да разреши на роботите да готвят храна, съобразена с самостоятелните усети, създавайки съвършеното ядене въз основа на характерни вкусови индикатори.

Измериха бурята на Юпитер

 

Робот-готвач дегустира храната в ресторант

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР