Роберт Левандовски донесе много ценна победа на Барселона при гостуването

...
Роберт Левандовски донесе много ценна победа на Барселона при гостуването
Коментари Харесай

Валенсия - Барселона 0:1: Левандовски отбеляза единствения гол в добавеното време

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Роберт Левандовски донесе доста скъпа победа на Барселона при гостуването на Валенсия в 12-ия кръг на Ла Лига. Каталунците завоюваха на " Местайя " с 1:0 с помощта на полския си голмайстор, който се разписа в добавеното време след асистенция на резервата Рафиня. По този метод Барса се изравни по точки с Реал (Мадрид) на върха в класирането, само че " белите " са с мач по-малко.

Валенсия изигра мощен дуел и може да съжалява за пропуските си пред вратата на Марк-Андре тер Стеген. Единсон Кавани се контузи рано, а в негово неявяване " лос че " не съумя да се възползва от грешките в отбраната на Барселона и няма победа против този противник от 2020 година. 

Левски - ЦСКА 1948 0:0: Сините не съумяват да завоюват в четвърти следващ мач

Левски " и " ЦСКА 1948 " записаха нулево тъждество на " Георги Аспарухов ". Двубоят предложи забавни моменти, само че приключи без голове. За сините това е четвърти следващ мач, в който не съумяват да завоюват. Те са шести с 27 точки и са на 10 зад лидера ЦСКА-София, като имат дуел по-малко. " ЦСКА 1948 " е трети с 32 точки и мач повече от отбора от Борисовата градина.

През първото полувреме мачът беше равносилен, като и двата тима имаха опция. В началото гостите желаеха дузпа за нарушаване против голмайстора им Ивайло Чочев, само че съдията реши, че няма нарушаване. След това в две положения сините смятаха, че централният защитник на противника им Елитон би трябвало да получи червен картон - един път за остро влизане против Илиян Стефанов и един път за удар с лакът против Роналдо, само че бразилецът остана в игра с жълт картон.

В последните минути на първото полувреме " ЦСКА 1948 " имаше две положителни благоприятни условия, само че Пламен Андреев избави вратата си.

След почивката " Левски " игра по-силно и имаше положения, от които не се възползва. В 62-ата минута Филип Кръстев стреля технично от надалеч и улучи греда. Малко по-късно Георги Миланов пропусна добра опция.

Последва и най-хубавото нахлуване на " ЦСКА 1948 " за второто полувреме - Радослав Кирилов напредна отдясно, излъга бранител и стреля, само че ударът му беше слаб и Андреев избави.

Лестър - Манчестър Сити 0:1: Гражданите поведоха в класирането на Висшата лига

Отборът на Манчестър Сити поведе в класирането на Висшата лига за първи път от средата на август насам, откакто победи Лестър Сити с 1:0 като посетител в първи мач от 14-ия кръг на шампионата.

На " Кинг Пауър Стейдиъм " " жителите " бяха без своя голмайстор Ерлинг Холанд, който остана отвън групата за дуела поради травма, като в негово неявяване лидерската роля в отбора пое вездесъщият Кевин де Бройне. Белгийският национал, който неотдавна приключи трети в класацията за Златната топка, осъществя единственото попадение в срещата в 49-та минута след извънредно осъществяване на свободен удар, което не остави шансове на Дани Уорд. " Лисиците " имаха своите шансове да изравнят, само че не съумяха да ги осъществят и в последна сметка записаха осма загуба от началото на сезона, което е повече от всички други тимове в Лигата.

След този триумф отборът на Пеп Гуардиола към този момент има 29 точки, една повече от втория Арсенал, който е с мач по-малко, а през днешния ден приема Нотингам Форест. Лестър е тъкмо над зоната на изпадащите с 11 точки от 13 мача.

Ливърпул - Лийдс 1:2: Втора поредна загуба за тима на Юрген Клоп във Висшата лига

Ливърпул " позволи втора поредна загуба във Висшата лига. Червените отстъпиха с 1:2 против " Лийдс " на " Анфийлд " и остават девети с 16 точки, като са на 13 от лидера Манчестър Сити.

Воденият от Юрген Клоп тим позволи ранен гол, откакто Родриго се възползва от неточност на Джо Гомес. Десет минути по-късно Мохамед Салах изравни. " Лийдс " стигна до успеха в последните секунди с гола на Крисенсио Самървил. За гостите това беше първа победа от август.

Преди седмица Ливърпул загуби гостуването си на последния Нотингам. След това алените победиха " Аякс " и си осигуриха продължение в Шампионската лига.

Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР