Роб Грийнфийлд е човек, за когото вече сме разказвали. Направихме

...
Роб Грийнфийлд е човек, за когото вече сме разказвали. Направихме
Коментари Харесай

Да живееш с 44 вещи и без пари за храна

Роб Грийнфийлд е човек, за който към този момент сме разказвали. Направихме го, когато започва самодейността му да отглежда и засажда храна в непознати дворове в Съединени американски щати.
 Човекът, който се храни единствено от градините на съседите си
Човекът, който се храни единствено от градините на съседите си

Най-добрият образец постоянно е персоналният

Роб е еко деятел, инфлуенсър, преподавател и е характерен образец за това, че на човек не му би трябвало доста, с цел да е благополучен, здрав и сполучлив.

Причините още веднъж да приказваме за него са две.
 Снимка 468739

Първата е, че през миналите 12 месеца Роб съумя да направи нещо, което на пръв взор наподобява невероятно. А точно, в продължение на една година да не дава нито стотинка за храна или медикаменти, и да се храни единствено с артикули, които е отгледал самичък, дадени са му от някои или е намерил в някоя кофа.

Човекът не е клошар или безприютен, а опитът му бе по-скоро за публично наставление в подтекста на милиардите тонове изхвърлена храна всяка година.
 Храната на боклука, тоновете хранителни боклуци и какъв брой е сериозен в действителност казусът
Храната на боклука, вместо в чинията

Стряскаща статистика

Втората причина е, че Роб неотдавна е почнал следващо ново предизвикателство, което е без краен период.

Американецът е решил да се освободи от всичко ненужно и е запазил за себе си единствено 44 движимости, с които има намерение да живее отсега нататък.

С тази си концепция Роб цели да работи като " балансираща тежест " на извънредно консуматорското западно общество, да опрости живота си още повече и да популяризира минимализма като здравословен метод на живот.
 Снимка 468741

Припомняме, че Роб не разполага с банкови сметки, няма застраховка и не се обезпечава. Живее в дребна къща, основана от самия него, в двора на негов другар.

Роб признава, че лайфстайлът и решенията му са " крайни и радикални ", само че счита, че също толкоз крайни и радикални са проблемите, пред които е изправено обществото в световен проект.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР