Rite Aid планира да затвори 154 магазина в цялата страна

...
Rite Aid планира да затвори 154 магазина в цялата страна
Коментари Харесай

Rite Aid затваря повече от 150 магазина. Ето къде са те.

Rite Aid възнамерява да затвори 154 магазина в цялата страна като част от неотдавнашното си оповестяване в неплатежоспособност, в това число към 40 места в родния си щат Пенсилвания.

Веригата аптеки изброи всяко местонахождение, несъмнено за затваряне в документите на съда по несъстоятелността, подадени във вторник, само че не разкри по кое време всеки магазин ще бъде затворен. Rite Aid разгласи банкрут тази седмица на фона на спад в продажбите и възходящи правосъдни каузи, свързани с опиоиди.

Компанията заяви във вторник, че е получила 3,45 милиарда $ ново финансиране, което ще отиде за опазване на оставащите магазини отворени и за опазване на заплатите на чиновниците, до момента в който преструктурирането продължава. Процесът на банкрут ще помогне на Rite Aid да се появи " като по-силна компания, добре позиционирана за дълготраен триумф ", сподели изпълнителният шеф Джефри Стайн.

Около 30 магазина, планувани за затваряне, се намират в Калифорния, съгласно документите. Други местоположения на Rite Aid, които ще бъдат затворени, са в щати, в това число Мериленд, Мичиган, Ню Йорк и Вашингтон.

Rite Aid има 45 000 чиновници, от които повече от 6100 са фармацевти.

Това е разрастваща се история и ще бъде обновена.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР