Рискът от възникване на опасни, редки кръвни съсиреци в мозъка

...
Рискът от възникване на опасни, редки кръвни съсиреци в мозъка
Коментари Харесай

Рискът от тромбози е 8-10 пъти по-голям при заразяване с Covid-19 отколкото след ваксина

Рискът от пораждане на рискови, редки кръвни съсиреци в мозъка e сред 8 и 10 пъти по-висок при хората, които са се заразили с Covid-19, спрямо тези, които са имунизирани с разнообразни ваксини. Освен това честотата на поява на церебрална венозна синусова тромбоза (CVST) или кръвни съсиреци при имунизираните с Pfizer/BioNTech и Moderna е сходна на тази при хората, които са получили имунизацията AstraZeneca и Оксфордския университет. Това е открило проучване на Оксфордския университет в Англия, представено от CBS News.

Проучването демонстрира, че към 4 на всеки 1 милион души , които са получили имунизациите на Pfizer/BioNTech или на Moderna , са имали кръвни съсиреци, до момента в който при AstraZeneca броят е 5 на 1 милион .

Освен това, изследването на Оксфордския университет сподели, че тези, които са били инфектирани с Covid-19, са имали 95 пъти по-висок риск да получат кръвни съсиреци от тези, които не са били инфектирани с ковид.

Това допуска, че имунизациите към момента са доста по-малко рискови за CVST от самото заразяване с ковид. Рискът е 10 пъти по-голям за хората, които хващат ковид по отношение на тези, които получават имунизациите на Pfizer или Moderna и 8 пъти по-голям по отношение на тези, получили AstraZeneca .

Анализът на Оксфордския университет се основа на данни от действителната процедура, събирани от световната мрежа за здравни проучвания TriNetX и европейските организации, като е включена информация за стотици хиляди хора, които или са били инфектирани с Covid-19, или са били ваксинирани с имунизациите на AstraZeneca, Pfizer или Moderna. Повечето данни за имунизираните с иРНК имунизациите (на Pfizer и Moderna) са от Съединени американски щати, до момента в който данните за имунизираните с AstraZeneca идват значително от европейските стратегии за всеобща имунизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР