Рискът от устойчиво предаване на вируса Covid-19 в ЕС, европейската

...
Рискът от устойчиво предаване на вируса Covid-19 в ЕС, европейската
Коментари Харесай

Опасността от коронавируса в ЕС се вдига от умерена на висока

Рискът от стабилно предаване на вируса " Covid-19 " в Европейски Съюз, европейската икономическа зона и Англия през идващите няколко седмици е от сдържан до висок, като се чака повече страни да оповестят за увеличение на случаите на заразяване, оповестява на уеб страницата си Европейският център за надзор и предварителна защита на болесттите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази преценка е основана върху няколко фактора:

- повишен е броят на страните в Европа и света, в които са регистрирани случаи на заразяване с новия ковид, и са налице случаи на " изнасянето " му с последвалото му предаване в незаразени региони. Взетите до момента ограничения за надзор съумяха само да забавят, само че не и да спрат разпространяването му.

- случаите с леки признаци са многочислени и могат да предадат болестта. Невинаги се държи сметка за капацитета им да заразяват. Някои хора с леки признаци на заразяване търсят лекарска помощ, като по този метод заразяват медицински служащи.

- в по-рано незаразени региони са регистрирани случаи на заразяване, при които не е имало пътешестване до страни или региони, в които има огнища на болестта.

В случай на по-нататъшно разпространяване на болестта сегашните ограничения против нея може към този момент да не са ефикасни. Ако това се случи, ще би трябвало да се подготвим за тактика за намаляване на следствията, която включва координирани старания, с цел да се отбрани здравето на жителите на Европейски Съюз и Англия, като се понижи бремето върху системите за опазване на здравето и се отбрани популацията, за което има риск от заразяване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР