Рискът от натравяне е изключително малък при консумация на пица

...
Рискът от натравяне е изключително малък при консумация на пица
Коментари Харесай

Пица и бургер са най-полезните “вредни храни

Рискът от натравяне е извънредно дребен при консумация на пица или бургери, защото тези ястия нормално се създават на автоматизирани линии, споделя гастроентерологът Нурия Дианова. 

" Обикновено бургерите се създават автоматизирано. Бургерът не провокира признаци на хранително отравяне. Освен това не си припомням случаи на отравяне с пица, в случай че тя не се съхранява в стайни условия. Ако оценявате бързото хранене от позиция на риска от развиване на хранителна токсикоза, бургерите и пицата са най-безопасните разновидности, счита тя. Но честата консумация на тези ястия може да докара до наднормено тегло и изостряне на някои хронични болести ", споделя Дианова. 

Специалистката предизвестява обаче, че пицата е богата на въглехидрати, белтъчини и мазнини и не съдържа фибри. Тя може да обостри болести като холецистита или панкреатита. От своя страна честата консумация на бургери може да докара до увеличение на тежестта след известно време. Почти всяка бърза храна оказва негативно влияние върху стомашно-чревния тракт. 

" Ако желаете бърза закуска отвън къщи, която сигурно няма да навреди на здравето ви, може да хапнете ядки и банани, в случай че ги сложите в кутия за обяд и ги вземете със себе си ", поучава Дианова. 

Източник: БГНЕС
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР