Риши Сунак прие оставката му с “огромна тъгаДоминик Рааб предупреди

...
Риши Сунак прие оставката му с “огромна тъгаДоминик Рааб предупреди
Коментари Харесай

Британски вицепремиер се оттегли заради тормоз

Риши Сунак одобри оставката му с “огромна горест ”
Доминик Рааб предизвести за рисков казус

Разследват го по недоволства от негови подчинени

Британският вицепремиер и министър на правораздаването Доминик Рааб подаде през вчерашния ден оставка след без значение следствие на формалните недоволства против него за тормоз, заяви Ройтерс.

В писмо до министър-председателя Риши Сунак, оповестено в туитър, Рааб съобщи, че следствието е основало рисков казус, само че че той ще продължи да поддържа държавното управление.

“Призовах за следствие и поех ангажимент да подам оставка, в случай че то откри какъвто и да било тормоз. Вярвам, че е значимо да удържа на думата си ”, съобщи той.

Срещу Рааб от месеци се води следствие поради осем публични недоволства от държанието му до момента в който е бил на поста външен министър, като министър по въпросите, свързани с Брекзит, и по време на първата заемана от него служба - министър на правораздаването, напомня Ройтерс.

Рааб твърди, че в отчета, който към момента не е оповестен, се стига до умозаключение, че за четири години и половина той нито един път не е употребяват нецензурни реплики, не е крещял и не е сплашвал физически никого, и че се отхвърлят всички тъжби против него, като се изключи две.

Вицепремиерът добави, че определянето на толкоз невисок предел за тормоз “създава рисков казус за положителното ръководство ”. Това “ще има вцепеняващ резултат върху тези, които движат смяната от името на Вашето държавно управление - и в последна сметка върху английския народ ”, написа Рааб писмото си за оставка до министър-председателя.

Оставката на Рааб значи, че трети почитан член на кабинета се отдръпва поради държанието си, откогато Сунак зае поста на министър-председател през октомври, с заричане да управлява държавно управление на честността.

Оттеглянето му идва единствено две седмици преди изборите за локални препоръки в Англия, на които се чака консерваторите да се показват зле, добавя Ройтерс.

По-късно през вчерашния ден английският министър председател Риши Сунак заяви, че е приел оставката на заместника си Доминик Рааб с “огромна горест ”.

“Приемам оставката ти с голяма горест ”, уточни Сунак в писмо до Рааб. Той добави, че от този случай би трябвало “да се научим по какъв начин да се оправяме с такива обстановки в бъдеще ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР