РИОСВ – Варна състави акт на Община Варна заради проблема

...
РИОСВ – Варна състави акт на Община Варна заради проблема
Коментари Харесай

Екоинспекцията състави акт на Община Варна заради проблема с боклука | Местната управа ще трябва да плати от 3 до 10 хил. лева

РИОСВ – Варна сформира акт на Община Варна поради казуса с боклука. Паричната глоба е поради претъпкани контейнери и замърсяване към тях с боклуци от бита в регионите „ Одесос “ и „ Приморски “, открити при инспекции сред 8 и 10 август. Сумата, която локалната администрация ще би трябвало да заплати, е от 3 до 10 хиляди лв.. Точният размер ще бъде избран при издаване на наказателното разпореждане. Това оповестиха от инспекцията за Moreto.net.

Преди към месец Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна даде наставления на кмета на община Варна за предприемане на незабавни ограничения за премахване на позволените замърсявания и нередовното сметосъбиране и сметоизвозване във варненските региони „ Одесос “ и „ Приморски “.

След условие от страна на инспекцията в последна сметка общинската администрация е предоставила информация за основаната организация, включваща реализиране на всекидневен надзор от проверяващи екипи за положението на местостоянките и съдовете за събиране на битови боклуци, в т. ч. и съблюдаване на графиците за тяхното обслужване.

Осигурена е спомагателна техника, подсигуряваща сметосъбирането, като замърсяванията са в развой на унищожаване. Представена е също по този начин информация за: разположението на съдовете за събиране на битови боклуци, в т. ч. и графиците и периодичност за тяхното обслужване; аргументите, довели до неосигуряване своевременното събиране и превозване на битовите отпадъци; ограниченията и дейностите за недопускане на замърсявания на територията на община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР