РИОСВ – Пловдив извърши проверки по сигнали от жители на

...
РИОСВ – Пловдив извърши проверки по сигнали от жители на
Коментари Харесай

Монди пак обгази Пловдив и Стамболийски, грози го поредна глоба!

РИОСВ – Пловдив извърши инспекции по сигнали от поданици на Стамболийски и  Пловдив, свързани с усетени неприятни миризми на територията на двата града, присъщи за индустриалния развой на завода за хартия в Стамболийски " Монди ". Експертите установяваха, че в региона на постройката на общинската администрация и пред читалището в Стамболийски има миризма, присъща за работния развой на предприятието за хартия.

Производството на завода попада в категориите действия, изброени в Приложение № 4 към член 117, алинея 1 от Закона за запазване на околната среда. На сдружението е издадено сложно позволение през 2009 година Съгласно изискване в него, притежателят му би трябвало да прави всички действия по метод, недопускащ разпространяването на миризми отвън границите на работната площадка.

За откритата при инспекцията присъща миризма от производството на завода, против сдружението ще бъдат подхванати административно-наказателни ограничения. Предвидените в екологичното законодателство наказания за нарушавания на условия в сложно позволение са в размер от 10 000 до 500 000 лева

Контролът от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив на обекта ще продължи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР